Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Αλλάζει όψη ο Βροντάδος

Κυρ, 24/05/2020 - 12:00

Χορτοκοπές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και στις εσωτερικές οδούς του Βροντάδου, διαμορφώσεις παραλιών με ειδικό μηχάνημα, καθαρισμούς υπαίθριων και κοινόχρηστων χώρων, ήταν ορισμένες μόνο από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στη Δημοτική Ενότητα Βροντάδου, στα πλαίσια του προγράμματος καθαρισμού και ευπρεπισμού της περιοχής που είχε προαναγγείλει ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής Ισίδωρος Ντομάτας.

«Παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουμε, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης  και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο, να βελτιώσουμε  την καθημερινότητα των δημοτών μας και να τους παρέχουμε στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυσκολίες των καιρών μας, έναν δήμο όμορφο και καθαρό.

Ενώ είχαμε σχεδιάσει έναν προγραμματισμό, η πανδημία του κορωνοϊού μας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς και μας δημιούργησε καθυστερήσεις, πραγματοποιήσαμε καθαρισμό όλου του παραλιακού μετώπου του Βροντάδου, καθαρίσαμε τους υπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους, διαμορφώσαμε τις παραλίες, έγιναν χορτοκοπές στις εσωτερικές οδούς και οι εργασίες ευπρεπισμού και καθαρισμού του Βροντάδου θα ολοκληρωθούν με το φύτεμα καλλωπιστικών φυτών.

Παράλληλα η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε εργασίες καλλωπισμού και κουρέματος των φυτών και θάμνων στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, κλάδεψε τα δέντρα, ενώ θα φροντίσει για τον καλλωπισμό των φυτών σε όλο το τμήμα της παραλιακής οδού.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι χορτοκοπές από τα εργολαβικά συνεργεία, αλλά οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν από το προσωπικό καθαριότητας που θα προσληφθεί άμεσα στον Δήμο.

Ευχαριστούμε τους δημότες που έδειξαν κατανόηση από τις μικρές καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στον προγραμματισμό καθαρισμού, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στις υπηρεσίες του Δήμου και υποσχόμαστε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα στην υπηρεσία του δημότη», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"