Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Άλλη μια προσωπική επίθεση κατά Μηταράκη

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 07/04/2020 - 17:00

Αποδεικνύεται συνεχώς ότι ο κ. Μηταράκης άλλα λέει στη Χίο, άλλα στην Αθήνα και άλλα στην Ευρώπη.

Για τα νησιά έχει αποδείξει τις προθέσεις του και τι έχει προγραμματίσει για αυτά (φυλακές-δομές τέρατα).

Ο ''τέλειος'' σχεδιασμός του ξεκινούσε και τελείωνε με τις αθρόες επιστροφές στην Τουρκία, όταν ξαφνικά ανακάλυψε ότι η Τουρκία στέλνει μετανάστες ως μέρος ενός σχεδίου-υβριδικού πολέμου! Τώρα πάλι λέει, ότι οι επιστροφές δεν γίνονται εξαιτίας του κορωνοϊού!

Θέλει να κάνει νέα δομή - καραντίνα (Μέγα-σκάνδαλο ο τρόπος που μεθοδεύτηκε) στη Χίο γιατί θα "θωρακίσει" το νησί και από την άλλη επαναφέρει όλα τα bonus για κάλεσμα των μεταναστευτικών ροών, εν μέσω πανδημίας!!

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Στην LIVE συνομιλία η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον αποκάλυψε (ΒΙΝΤΕΟ) ότι ο κ. Μηταράκης επανέφερε το δικαίωμα να αιτηθούν άσυλο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ 1ης ΜΑΡΤΙΟΥ!!

https://multimedia.europarl.europa.eu/…/libe-committee-meet… (10΄31)

Δηλαδή αυτοί που εισέβαλαν με την καθοδήγηση των Τούρκων και χρησιμοποιήθηκαν ως πολιορκητικός κλοιός για την αποσταθεροποίηση της χώρας, θα έχουν το δικαίωμα για άσυλο, μετρητά, στέγη κλπ.!

Ακυρώνει ακόμα και το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι Νόμιμη για λόγους δημοσίου συμφέροντος η αναστολή καταγραφής αιτημάτων ασύλου.
Οταν οι Ευρωπαίοι ζητούν αποσυμφόρηση επιτακτικά η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οταν οι Ευρωπαίοι ζητούν κάτι εις βάρος των νησιών και της Ελλάδας, με ευκολία γίνεται αποδεκτό.
Γίνεται τεράστια προσπάθεια, με την ευκαιρία του κορωνοϊού, να ακυρωθεί ο Έβρος και η αντίσταση των νησιωτών. Ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά διότι οι περισσότεροι ''Μένουμε σπίτι''.

Ποιος μπορεί να πιστέψει κάποιον που αυτοαναιρείται συνεχώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Μπουγδάνος
Δευ, 01/06/2020 - 12:10

Ένα μήνα πριν λήξει η νέα παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, μετά τον Εμπορικό Σύλλογο και την ΟΕΒΕ και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, θέτει το ζήτημα της θεσμοθέτησης του μέτρου σε μόνιμη βάση, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να σταματήσει ο παραλογισμός με την επιβολή ΦΠΑ 24% στα μικρά νησιά, όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά και στην περίπτωσή τους να υπάρχει μηδενικός συντελεστής.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα αναφέρει τα παρακάτω:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για το φλέγον θέμα της δραστικής μείωσης του Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Είναι γνωστό ότι η νησιωτική ιδιαιτερότητα, οι συνέπειες της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης αλλά και οι επιπτώσεις της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης λόγω πανδημίας έχουν επιβαρύνει υπέρμετρα τις εύθραυστες οικονομίες των νησιών.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτείται η δραστική μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. με πάγια νομοθετική ρύθμιση ώστε να ανασάνουν οι τοπικές οικονομίας. Το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται διαρκώς σε 6μηνη ισχύ, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο.

Επιπλέον, αποτελεί, κατά την άποψή μου, απόλυτο παραλογισμό η εκτίναξη του Φ.Π.Α. στο 24%  στα πολύ μικρά νησιά του Αιγαίου (Οινούσσες και Ψαρά στην Περ/κή μας Ενότητα). Δεν είναι δυνατόν από τη μια πλευρά η Πολιτεία να θεσπίζει ορθώς κίνητρα για την παραμονή των κατοίκων στα ακριτικά νησιά για εθνικούς λόγους κι από την άλλη η εξίσωση του Φ.Π.Α. με αυτόν της ηπειρωτικής χώρας να δημιουργεί δυσβάσταχτο κόστος για κατοίκους και επιχειρήσεις. Ειδικά για τα πολύ μικρά νησιά είναι εθνική αναγκαιότητα  ο μηδενισμός του Φ.Π.Α. ενώ το δημοσιονομικό κόστος θα είναι αμελητέο.

Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ, ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο των αιτημάτων μας, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία στρατευόμαστε όλοι για την επανεκκίνηση των τοπικών μας οικονομιών και παρακαλώ θερμά για την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς σας."