Aνακοίνωση της ΛΑΣ

Πέμ, 04/08/2022 - 19:55

«Σκηνές απείρου κάλλους ζήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φορά. Αφορμή δόθηκε με τις άστοχες ενέργειες του υπεύθυνου αντιδημάρχου οικονομικών, να δημοπρατήσει, και να κομπορημονεί, όταν αυτό συνέβη,(9-8-21) για την τιμή ενοικίασης που πέτυχε, στο Μαυροκορδάτικο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΣ σημειώνοντας:

«Μετά την καταγγελία όμως  της σύμβασης από τον ενοικιαστή,  αφού φάνηκε να μην μπορεί να υλοποιήσει την επένδυσή του, αποδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω ακίνητο του δήμου δεν είχε εγγραφεί ούτε στο κτηματολόγιο. Παρουσιαζόταν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Μαζί με όλες αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις, που συνεχίζονται άλλωστε με ευθύνη όλων των Δημοτικών αρχών, έγινε και συγκεκριμένη καταγγελία από τον επικεφαλής της παράταξης «Χίος μπροστά», ότι στη δημοπρασία που είχε γίνει, μετείχαν ή εξέφρασαν την πρόθεση να μετέχουν και αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής! Η συγκεκριμένη καταγγελία, επέφερε έναν κουρνιαχτό απαράδεκτων ύβρεων από τους  «θιγόμενους» αντιδημάρχους , που όμως επιβεβαίωναν τις προθέσεις τους, αφού επικαλούνταν τη νομιμότητα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!!!

Παλιοί και νέοι «αναπτυξιολάγνοι»  αν και δεν έχουν μια σαφή εικόνα της περιουσίας του δήμου, δείχνουν και πάλι το επίπεδο στο οποίο ρίχνουν τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Αποκαλυπτικότερος όλων, αυτός που τελικά μετείχε και στη δημοπρασία και στην οικονομική επιτροπή που την επικύρωσε, δήλωσε: Εγώ είμαι επιχειρηματίας , ρώτησα και μου είπαν ότι είναι νόμιμο να συμμετέχω και για αυτό συμμετείχα!!!

Πρωτοκλασάτο δηλαδή στέλεχος της δημοτικής αρχής που διενήργησε τη δημοπρασία, συμμετείχε σε αυτήν γιατί ήταν νόμιμο, ασχέτως αν ήταν πολιτικά ανήθικο. Αυτή είναι η νομιμότητά τους, νομιμότητα προκλητική και αντιλαϊκή:

• Νόμιμες λοιπόν οι απευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους με ονοματεπώνυμο.

• Νόμιμες οι προσλήψεις φίλων και συγγενών.

• Νόμιμα τα 5000 μπόνους στα golden boys της ΔΙΑΝΟΧ στις πλάτες των δημοτών.

• Νόμιμες οι καταπατήσεις των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, όπως έγινε με τις αποφάσεις για τη διαφάνεια, την Παιδεία κλπ.

• Νόμιμο οι 14 της συμπολίτευσης μαζί με τις «μετεγγραφές», ελέω των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ για να άρει τα «μειονεκτήματα» της απλής αναλογικής, να τσαλαπατούν τις αποφάσεις και απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και με μία μόνο ψήφο να είναι αρκετή για να περάσει η πολιτική του δημάρχου και της δημοτικής αρχής,  στο πλαίσιο πάντα της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας που ορκίζονται κυβέρνηση και αστικά κόμματα.

• Νόμιμες οι αυξήσεις στα νερά, η ακρίβεια , ο πληθωρισμός η επίσημη κλεψιά του κράτους και των δήμων πότε με το ένα πότε με το άλλο.

Για να παραφράσουμε τον ποιητή, «όμορφος κόσμος, ηθικός…καπιταλιστικά φτιαγμένος!» και πάνω απ’όλα νόμιμος!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, καλούμε τους δημότες μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να κατανοήσουν ποιοι είναι εκείνοι που διαχειρίζονται την τύχη του, με τη δική τους ανοχή. Καθένας και καθεμιά να αναλογιστεί πώς χρησιμοποιούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα που τους κατατίθεται με την κεντρική και τη δημοτική φορολογία.

Η «ηθική», η «νομιμότητα» και η «αριστεία» τους, είναι η «ηθική» και η «αριστεία» του συστήματος που υπηρετούν».

 

Σχετικά Άρθρα