Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ ΓIA TΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ
Πέμ, 30/04/2020 - 15:05
Μικρή συμμετοχή ακόμα και για τις δυνατότητες του ΠΑΜΕ

     Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών.  Είναι ημέρα μνήμης  και τιμής στους αγώνες των εργατών του Σικάγου του 1886, των Ελλήνων εργατών του 1893 που διεκδίκησαν την 8ωρη εργασία, την Κυριακάτικη αργία και κρατική ασφάλιση.  Είναι ημέρα τιμής και  μνήμης  των αγωνιστών καπνεργατών της Θεσσαλονίκης του 1936.  Όπως ημέρα μνήμης και τιμής  είναι και για τους 200 νεκρούς κομμουνιστές της Καισαριανής  που εκτελέστηκαν  την 1η Μαΐου του 44.  

     Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία, είναι μέρα ιστορικής τιμής και μνήμης των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων εργατών που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

     Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει στο Μάτι  του κυκλώνα. Βρίσκει την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Μας βρίσκει να παλεύουμε ξανά για τα δικαιώματα μας, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

     Μας βάζουν μπροστά στην «ατομική ευθύνη» και κρύβουν  τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις, στο δημόσιο συστήματα Υγείας και την εκπαίδευση επιχειρώντας  να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου  στους εργαζόμενους. 

Με στόχο την υποταγή των εργαζόμενων στις ορέξεις  του κεφαλαίου,  επιχειρούν  να ενισχύσουν για άλλη μια φορά  το καπιταλιστικό σύστημα και τη κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, χαρίζοντας εκατομμύρια σε καναλάρχες  και κλινικάρχες.  

     Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις, τη νέα μείωση  μισθών και  κοινωνικών παροχών. 

Να παλέψαμε για την οικοδόμηση ενός  σύγχρονου  συστήματος  υγείας, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στο Λαό ως αγαθό και όχι ως εμπόρευμα!

     Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να μην πληρώσει ξανά ο λαός  τα «σπασμένα» της  κρίσης!

     Δυναμώνουμε των αγώνα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ώστε να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, μπροστά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες του λαού».

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1Η Μάη ,ημέρα σύμβολο της παγκόσμιας εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο ,το Μάη του ’36 ,τους 200 της Καισαριανής.

Τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά ,με στόματα καλυμμένα ,που έχουν φωνή ,διεκδικώντας τα αυτονόητα από τον πλούτο που παράγουμε.

Τιμάμε τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας του κορονοϊού από την έλλειψη εθνικού συστήματος υγείας,που να καλύπτει τις ανάγκες μας σε πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,για τα κέρδη των εμπόρων στην υγεία.

Συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς ,τους νοσηλευτές που δίνουν τιτάνιο αγώνα στην άνιση μάχη με την πανδημία.

Τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά συμβολικά ,διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί τα χρόνια της κρίσης και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε να ξαναπληρώσουμε για τα κέρδη των λίγων,τηρώντας  τα μέτρα προστασίας που προτείνει η επιστημονική κοινότητα:μάσκες-γάντια-απόσταση

 

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                                                   Α.ΔΙΑΚΟΡΩΝΑ

 

 

     Ο ΣΕΣΝΟΧ  συμμετέχει στη συμβολική συγκέντρωση  που εξήγγειλε το ΝΤ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και θα δώσει το παρόν μέσω εκπροσώπων του, την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 11 πμ στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Χανδρή.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                                                                                    Ολυμπία Κουβαρά

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη βάρκα για το μήνα Ιούλιο
Δευ, 13/07/2020 - 20:12

Βάρκα με 11 πρόσφυγες και μετανάστες όλοι Αφρικανικής καταγωγής, η δεύτερη για το μήνα Ιούλιο στη Λέσβο, έφθασε σήμερα σε περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Η πρώτη βάρκα για τον Ιούλιο είχε φτάσει βόρεια της Θερμής, με 27 άτομα στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, στο σύνολο τους οι αφιχθέντες αναμένεται να ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη δομή απομόνωσης που έχει φτιαχτεί στα Μεγάλα Θέρμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.