Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Παρ, 01/05/2020 - 06:52

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να άρουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και στην Ελλάδα με ορόσημο το 1893 και την εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, της κυριακάτικης αργίας, την καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. Μας θυμίζουν, ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Σήμερα εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην διεκδίκηση αιτημάτων και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στις προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ που στον τομέα της εκπαίδευσης βρίσκει “ευκαιρία” να περάσει πλήθος αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών στην εκπαίδευση.

Εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε μεθόδευση της  Κυβέρνησης, ειδικά αυτή την περίοδο, να περάσει νεοφιλελεύθερες, αντιεργατικές και αντιεπαιδευτικές ρυθμίσεις της πολιτική της ατζέντας. ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ταυτόχρονα σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Διεκδικούμε την πλήρη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, των Εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Διεκδικούμε ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ που θα καλύψουν το σύνολο των κενών της εκπαίδευσης ανά την Επικράτεια. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για την εκπαίδευση και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεργαστεί με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και να υιοθετήσει τις πάγιες θέσεις του Κλάδου μας.

Tιμάμε την Ημέρα της Πρωτομαγιάς και την μνήμη των αγωνιστών της εργατικής τάξης και εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο, που προωθούν και ενισχύουν την ελαστική μορφή εργασίας, που μειώνουν μισθούς, που καταστρατηγούν και καταργούν κεκτημένα εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 17:38

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), Βουλευτής Χίου Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο., Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Κα Πρόεδρος ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τη δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο. και έγινε εκτενής συζήτηση επί θεμάτων πολιτικού – θρησκευτικού ενδιαφέροντος και σε σχέση με το επίκαιρο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Επίσης, ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Δ.Σ.Ο. στο προσεχές διάστημα.