Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Ανακοινώθηκε η "ομάδα" Κάρμαντζη στο Δήμο Χίου

Καλογεράκης Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Μπουρνιάς στα οικονομικά, Αναγνώστου στην καθαριότητα και Ξενάκης στα έργα
Παρ, 23/08/2019 - 10:10

Xωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αναφορικά με τα όσα είχαν διαρεύσει το τελευταίο διάστημα, ανακοινώθηκαν με δελτίο Τύπου οι προτάσεις του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, για την «ομάδα» διοίκησης που θα τρέξει τα του Δήμου Χίου το επόμενο διάστημα, με τους Π. Καλογεράκη στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και τους Μπουρνιά, Ξενάκη και Αναγνώστου σε θέσεις αντιδημάρχων Οικονομικών, Εργων και Καθαριότητας, αντίστοιχα. Εξαίρεση στα αναμενόμενα η ανακοίνωση του Σ. Ντομάτα ως χωρικού αντιδημάρχου σε Ομηρούπολη, Αμανή και Καρδάμυλα και του Ζ. Ζαννίκου στη ΔΕΥΑΧ . 

Αναλυτικά

  1. Παύλος Καλογεράκης. Προτείνεται ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Χαράλαμπος Μπουρνιάς. Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών Υπηρεσιών. Προτείνεται ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

3. Ιωάννης Ξενάκης. Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων και Τεχνικών Υπηρεσιών.

3. Παναγιώτης Αναγνώστου. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

4. Κωνσταντίνος Βεργίνας. Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. Προτείνεται ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

5. Γεώργιος Κλιαμενάκης. Αντιδήμαρχος Ιωνίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Μαστίχας.

6. Παναγιώτης Μανδάλας. Αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά, Καμποχώρων και Πολιτικής Προστασίας.

7. Γεώργιος Πατεριμός. Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας.

8. Ισίδωρος Ντομάτας. Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής.

9. Ιωάννης Μανάρας. Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

10 . Δημήτριος Μάντικας. Πρόεδρος στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού.

11. Ζαννής Ζαννίκος. Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χίου.

12. Κωνσταντίνος Μισόβουλος. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Χίου.

13. Κυριάκος Ζωάνος. Προτείνεται ως Πρόεδρος στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

14. Φώτιος Γιαννίρης. Προτείνεται ως Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χίου ΑΕ.

15. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης. Προτείνεται ως Πρόεδρος της Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου ΑΕ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 15:19

Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε προβλέψει κανένα κωδικό χρημάτων για τον στολισμό της πόλης "κάρφωσε" σήμερα σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης τον προκάτοχο του.

Έτσι αναγκαστήκαμε, είπε ,να εξοικονομήσουμε μόλις 16.000 ευρώ και με αυτές γίνεται ο στολισμός της πόλης και οι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Άλλες 15.000 πρόσθεσε, δαπανήθηκαν για την αγορά ξύλινων οικίσκων αλλά αυτοί θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες δραστηριότητες και δεν αφορούν τον γιορτινό διάκοσμο.

Όσον αφορά τώρα τις ίδιες τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον Δήμαρχο τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τις υπόλοιπες χρονιές  καθώς « 2.020 αστέρια θα φωτίζουν τη Χίο».  Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο νησί μας,  ο Δήμος Χίου έχει ετοιμάσει μία σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους ώστε να υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά  όλοι μαζί το νέο έτο

Ο Δήμος Χίου διοργανώνει ένα δεκαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζει ένας χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με ξύλινους οικίσκους όπου οι σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, θα υπάρχουν  πολλές παιδικές δραστηριότητες , συναυλίες και φυσικά πολλή μουσική και χορός. Ο Άγιος Βασίλης, οι μάγοι και  τα αστέρια θα σας περιμένουν να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς, να απολαύσουμε τοπικά γλυκίσματα , να ακούσουμε τα κάλαντα , να τραγουδήσουμε, να φτιάξουμε στολίδια και κατασκευές , να μαγειρέψουμε και πολλά άλλα που σας κρατάμε για έκπληξη!  Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα καραβάκια, το έθιμο που όλοι λατρεύουμε επί χρόνια και  αποτελεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Οι φετινές  εκδηλώσεις στόχο έχουν να  προσφέρουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους στιγμές απόλαυσης , ευτυχίας και  ξεγνοιασιάς , γεμίζοντάς μας με ελπίδα και αισιοδοξία για το νέο έτος. Όλοι μαζί ενωμένοι,  με πολλή αγάπη θα δώσουμε το παρών για να γιορτάσουμε την πιο όμορφη γιορτή του έτους!

Αναλυτικά τώρα θα υπάρχουν

 

Χριστουγεννιάτικο Χωρίο στην Πλατεία

 

Έναρξη: 21 Δεκεμβρίου: Ομήρειο: Χριστουγεννιάτικο Gala «Το Μαγικό Ταξίδι των Ευχών»

21-31 Δεκεμβρίου: Πλατεία, καθημερινές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

31 Δεκεμβρίου: μεγάλη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους. Ανάδειξη εθίμου «Πρωτοχρονιάτικα Καραβάκια»

 

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει πριν ανοίξει τις πύλες του

 το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Από τις 10 Δεκεμβρίου:  Με γνώμονα την εμβληματική σημασία της ναυτιλίας εισάγουμε ένα νέο θεσμό για τα Χριστούγεννα με τίτλο «τα Γιορτινά Καραβάκια» ο οποίος θα αντικαταστήσει τα Καλικατζαράκια.

16-20 Δεκεμβρίου:  Γιορτάζουμε την «Εβδομάδα της Αγάπης»

Για το σκοπό αυτό θα παραχωρηθούν οικίσκοι για δράσεις ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί δράση ανταλλαγής βιβλίων.