Ανεπαρκείς, αφήστε τον Ν. Μηταράκη να κλείσει η ΒΙΑΛ

Καυστική ανακοίνωση της Κοινότητας Χαλκειούς
Σάβ, 21/11/2020 - 13:02

Για ανεπάρκεια και ξεγύμνωμα όσων δεν θέλουν λύση στο μεταναστευτικό ή την θέλουν σε βάρος των κατοίκων των Καμποχώρων, κατηγορεί όσους αντιτίθενται στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ, η Κοινότητα Χαλκειούς, που με δεδομένες τις εξελίξεις εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για εμάς έχει αρχίσει να αχνοφέγγει το φως της λύσης.

Η επίπονη μάχη μας όλον αυτόν τον καιρό, φαίνεται να βρίσκει επιτέλους ευήκοα ώτα, φαίνεται να συσπειρώνει γύρω μας αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα ΒΙΑΛ.

Χαιρετίζουμε τόσο την απόφαση της πλειονότητας των μελών της Ν.Δ., όσο και τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας δομής μακριά από τον Αστικό Ιστό και εντός των αναγκών που οφείλει να καλύψει μια τέτοια δομή.

Χαιρετίζουμε την αδιάκοπη προσπάθεια του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος κάνει πράξη την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, επιμένοντας παράλληλα στην επίτευξη του στόχου της μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων σε χώρο μακριά από κατοικημένη περιοχή, διασφαλίζοντας έτσι ότι ουδέποτε στο μέλλον δεν θα βιώσει άλλη περιοχή της Χίου αυτό που βίωσαν και βιώνουν οι Χαλκούσιοι.

Καταδικάζουμε απερίφραστα, όσους ακόμα και αυτή την ώρα χρησιμοποιούν το Χαλκειός θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους οφέλη, επιμένοντας με την αδιάλλακτη στάση τους ουσιαστικά στην διατήρηση της ΒΙΑΛ και στην μη οχύρωση της Χιακής κοινωνίας απέναντι στην όποια μελλοντική απειλή.

Κύριοι δυστυχώς για σας ξεγυμνωθήκατε, στα μάτια των κατοίκων της περιοχής μας και ευτυχώς μερικοί δεν κρύβεται καν τα προσωπικά σας κίνητρα στην αντιπαράθεση αυτη. Κανένα επιχείρημα πλέον δεν μπορεί να καλύψει την εγκληματική σας αδιαφορία για τις ζωές μας, καμία δικαιολογία δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα της ανεπάρκειας σας.

Σχετικά Άρθρα