Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

"Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του οδικού δικτύου"

"ΜΑΧΗ" ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/01/2020 - 14:13

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγο παγετού, δημιούργησε ο «Ηφαιστίων» κυρίως στο βόρειο τμήμα της Χίου και στον Προβατά, με τα συνεργεία να δίνουν την δική τους μάχη προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι.

Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, τονίζοντας ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, μέχρι το απόγευμα να μην υπάρχουν προβλήματα.

«Από χθες μισθωμένα συνεργεία έριχναν αλάτι στους δρόμους που έχει παρουσιαστεί πάγος, ενώ σήμερα το πρωί προχώρησαν σε απομακρύνσεις βράχων και δέντρων που είχαν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου», ανέφερε ο κ Μπουγδάνος.

Τα προβλήματα, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίζονταν από το 17ο έως το 20ο χλμ της εθνικής οδού Χίου-Βολισσού, στον δρόμο για τα Αυγώνυμα και στον δρόμο Πυτιός - Καρδάμυλα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε το βράδυ της Τρίτης 3 άτομα από τα σπίτια τους στον ποταμό Μαλαγκιώτη, καθώς ανέβηκε η στάθμη του.

«Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο κ.Μπουγδάνος συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ