Από τη θεωρία στην πράξη η συμβολή των αναπτυξιακών εταιρειών στην παραγωγή δημοτικού έργου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 06/11/2023 - 10:57

Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί των Δήμων αποτελούν τα εργαλεία εκείνα που δίνουν λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχουν προς διάθεση δισεκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργου το οποίο όμως πρέπει να παραχθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και οι Δήμοι από μόνοι τους αδυνατούν να το φέρουν σε πέρας.

Το παραπάνω αναφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν στο νησί μας το διήμερο συνέδριο για τη νησιωτική πολιτική και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς. Ειδικά στους νησιωτικούς δήμους και πιο συγκεκριμένα στους μικρούς, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά για την ωρίμανση μελετών και την εκτέλεση έργων, ανέφερε ο Δρ. Μιχαήλ Χρηστάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ειδικά για τα μικρά νησιά το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Νέαρχος».

Ο Γιώργος Δανιήλ Δήμαρχος Οινουσσών  περιέγραψε τη συνεργασία με την τοπική αναπτυξιακή εταιρεία «Τριήρης» ενώ αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου τόνισε: «Πειστήκαμε ότι οι αναπτυξιακοί οργανισμοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα σε συνεργασία με τους Δήμους και το προσωπικό τους».

Συνεχίζοντας από τα λεγόμενα του κου Δανιήλ ο Ιωάννης Νικλήτσας , Στατιστικολόγος, Ειδικός στην Κατάρτιση Στελεχών, Γενικός Διευθυντής στη Forum Training & Consulting, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο συνέδριο δεν ήταν θεωρητικό. Από τις παρουσιάσεις που έγιναν, είπε, είδαμε πώς δόθηκαν λύσεις για την υλοποίηση έργων, ενώ η  Εύη Τατούλη,  Διευθύνουσα  Σύμβουλος  Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ», όπως και ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ», εστίασαν στο πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών αναπτυξιακών εταιρειών σημειώνοντας ότι υπάρχει νομικό υπόβαθρο, όλα ελεγχονται, κρίνονται, δημοσιεύονται στη «Διαύγεια» και γενικά ακολουθούνται διαφανείς διαδικασίες.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου δήλωσε ο Αντώνης Ζερβάκης Διευθύνων Σύμβουλος στην Τριήρης Αναπτυξιακή ΑΕ - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν καλές πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν τους νησιωτικούς δήμους να προχωρήσουν στην υλοποίηση έργων σε συνεργασία με τις αναπτυξιακές εταιρείες.

oi_anaptyxiakoi_organismoi_ergaleio_sta_heria_ton_dimon_gia_tin_ylopoiisi_ergon

Σχετικά Άρθρα