Χίος, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Αποχαιρετισμός στον υπουργό με... πανό και συνθήματα

Το προσφυγικό δεν είναι αυτό που... νομίζουμε
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2018 - 20:42
Δηλώσεις του Γ. Μουζάλα στο Αεροδρόμιο

Με πανό και συνθήματα αποχαιρέτησαν τον υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα, κάτοικοι του Χαλκειούς και μέλη της παγχιακής Επιτροπής Αγώνα που συγκεντρώθηκαν στο Αεροδρόμιο «Όμηρος».

Ο κ. Μουζάλας, δεν συναντήθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς μπήκε στο αεροδρόμιο από την πλαϊνή είσοδο και αναχώρησε αμέσως.

Ο ίδιος τώρα ο υπουργός σε δηλώσεις του πριν αναχώρηση, τόνισε ότι η κατάσταση στην Χίο δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται, με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή στο νησί υπάρχουν 1600 πρόσφυγες-μετανάστες ενώ οι αναχωρήσεις γίνονται με αργούς μεν, αλλά ικανοποιητικούς  ρυθμούς.

Αναφορικά με την π. ΒΙΑΛ, και την τοποθέτηση οικίσκων ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι δεν πρόκειται για επέκταση της δομής ενώ ενστερνίστηκε το αίτημα της τοπικής κοινότητας για ενίσχυσης της περίφραξης.

Πάντως ο ίδιος ομολόγησε ότι καταλαβαίνει πλήρως τους κατοίκους του Χαλκειούς και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ομαλοποιήσει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι  ήταν έτοιμη η δημιουργία νέας δομής στον ΧΑΔΑ, χώρος που σύμφωνα με τον ίδιο του είχε υποδειχτεί από την δημοτική  αρχή, η οποία στην συνέχεια ...έκανε  πίσω.

Ο  κ. Μουζάλας πάντως σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τόνισε ότι έγινε σε καλό κλίμα, αφού και οι δυο πλευρές συμφωνήσαν ότι διαφωνούν και δεν γεφυρώνεται το μεταξύ  τους χάσμα, ενώ όσον αφορά την αγωγή εξώσεως που έχει καταθέσει η δημοτική αρχή ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό θα λυθεί δικαστικά.

Τέλος ανοικτό έχει μείνει  το ζήτημα δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ με τον υπουργό να δηλώνει ότι αυτό εξετάζεται από την Αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Μουζάλας είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, για την οποία δήλωσε ότι έγινε επίσης σε καλό κλίμα.

symfonisame_me_ton_dimarho_oti._diafonoyme

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Διοίκησης του
Τετ, 14/11/2018 - 19:44

Σήμερα, που η κοινωνία μας βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι μόνο επίκαιρος ,αλλά και επιτακτικός.

   

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

 

Όλοι μαζί μπορούμε, έχοντας μπροστάρη τη νεολαία μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να αγωνιστούμε ενωμένοι και να ανάψουμε και πάλι την σπίθα της ελπίδας που θα φωτίσει το μέλλον μας.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους σπουδαστές, τη νεολαία και όλους τους συμπολίτες μας στην εκδήλωση για την μνήμη του Πολυτεχνείου που έχει οργανωθεί από το Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/11/2018  στις 5:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.