Αύγουστο με Σεπτέμβριο εξελίξεις για το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι"

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 08/05/2020 - 15:22
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Σε καλό δρόμο κρίνει ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ότι βρίσκονται οι διαδικασίες για το Φράγμα στης Κόρης το Γεφύρι, λέγοντας ότι από την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι Αύγουστο – Σεπτέμβριο θα διαμορφωθεί η τελική εικόνα από τις επιπλέον ερευνητικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κύριο σώμα του φράγματος για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Να δούμε αν χρειάζεται κάτι συμπληρωματικό ή αν θα προχωρήσει η ολοκλήρωσή του», τόνισε και μίλησε για την καλή συνεννόηση που έχουν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Σκρέκα αλλά και με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την Αντιπεριφέρεια Χίου.

Το φράγμα, όπως και το έργο του αεροδρομίου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, με τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και τους Αντιπεριφερειάρχες, όπου επίσης συζητήθηκαν και άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη (δρόμοι Σαλάγωνα, Καρίντας, Κώμη – Λιλιγκά, Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου), αλλά και το πως θα κινηθούν Περιφέρεια και Δήμος για την ανάπτυξη της τουριστικής εγχώριας αγοράς λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί ο κορωνοϊός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι τελικά το αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου, βάλλοντας κατά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ως υπαίτιας για το συγκεκριμένο αρνητικό αποτέλεσμα. Επίσης απεντάχθηκε και το αντιπλημμυρικό των Μεστών.

Σχετικά Άρθρα