«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 05/10/2020 - 12:43

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή». Το μήνυμα αυτό εμφανίστηκε στον Λευκό Πύργο, σε μία δράση λίγο πριν από την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης (7/10). Το απόγευμα της Κυριακής, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης έστειλαν το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή», το οποίο προβλήθηκε με προτζέκτορα στον Λευκό Πύργο.

Το ίδιο μήνυμα στη συνέχεια εμφανίστηκε και στο κτίριο του Ολύμπιον, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. «Δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει», ανέφερε μεταξύ άλλων το ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alterthess.

«Οι ναζί του χθες και του σήμερα είναι εγκληματίες, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, αυτοί που επιτέθηκαν πισώπλατα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστριες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλίστριες, κομμουνίστριες και αναρχικούς, είναι όλοι ένοχοι, από αυτούς που κρατούσαν το μαχαίρι, ως αυτούς που έδιναν τις εντολές», ανέφερε ακόμη το μήνυμα.

Σχετικά Άρθρα