"Δεν είναι η Περιφέρεια το εμπόδιο για τη λύση στέγασης του Ειδικού Σχολείου"

"Η εμπλοκή του "Καλουτάς" ήταν προσχηματική", επεσήμαναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι αντιπεριφερειάρχες Π. Βρουλής και Στ. Καμπούρης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 14/12/2022 - 13:05

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την εμπλοκή του κέντρου "Καλουτάς" ως "λύση" για την μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου, που ασφυκτιούν στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ, επιχείρησαν σήμερα με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Παιδείας, Παντελής Βρουλής και Στέλιος Καμπούρης.

Ο τελευταίος μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" λίγο αργότερα, τόνισε ότι η περιφέρεια δεν είναι το εμπόδιο και αυτό θέλησαν να καταδείξουν μέσω της συνέντευξης, επισημαίνοντας ότι η αρμοδιότητα για τη λύση είναι του δήμου Χίου και εκείνοι, αν βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του ειδικού προτίθενται -παρόλο που δεν προβλέπεται- να συνδράμουν οικονομικά. Όμως, συνέχισε, το "Καλουτάς" δεν μπορεί να δοθεί στο δήμο Χίου - όπως ο ίδιος αιτήθηκε- για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, για συγκεκριμένους λόγους που συνοψίζονται στα παρακάτω:

• Πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου, το οποίο είναι βιομηχανικό

• Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται από το κτιριολογικό πρόγραμμα που επιβάλλει για τέτοιους χώρους εκπαίδευσης το υπουργείο παιδείας

• Και να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις γι'αυτές τις μετασκευές

"Όλα αυτά θα μετέθεταν χρονικά αρκετούς μήνες πίσω τη λύση του προβλήματος", σημείωσε ο κος Καμπούρης, λέγοντας ότι το πλέον εφικτό στην παρούσα φάση είναι να μεταστεγαστεί η Νοσηλευτική Σχολή από το ΚΕΦΙΑΠ και οι χώροι αυτοί να δοθούν προς χρήση στο ειδικό.

"Ευχή όλων είναι εάν ο δήμος προχωρήσει τη διαδικασία για εξεύρεση χώρου προς μίσθωση, να έχει αποτέλεσμα και δέσμευση του Περιφερειάρχη είναι η περιφέρεια να συνδράμει σ'αυτή τη μίσθωση", κατέληξε ο κος Καμπούρης.

Σημειώνεται ότι σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου περιλαμβάνεται το θέμα για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου.

den_einai_i_perifereia_to_empodio_gia_ti_lysi_stegasis_toy_eidikoy_sholeioy

Σχετικά Άρθρα