«Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να ανοίγει πανιά με τον αέρα της προηγούμενης πενταετίας»

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Παρ, 17/09/2021 - 13:52

«Δεν μπορεί να καπετανεύει ο Δήμαρχος με τον αέρα που είχε πριν πέντε χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την Χίο Μανώλης Βουρνούς, με αφορμή την πρώτη διετία της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη στο τιμόνι του Δήμου.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την Χίο» και πρώην Δήμαρχος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, λόγω της απλής αναλογικής, προκείμενου να προχωρήσουν σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομών για την Χίο.

«Η απλή αναλογική επιβάλει συνεργασίες. Δεν μπορεί το καράβι της Χίου να πηγαίνει ανάποδα και ο Δήμαρχος να ανοίγει τα πανιά του με τον καιρό που είχε την προηγουμένη πενταετία», υπογράμμισε.

Ο Μανώλης Βουρνούς, σχολίασε και την εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το κορυφαίο πολιτικό όργανο, υπογραμμίζοντας ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε όλοι μας, o πρόεδρος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την λειτουργία του. Πρέπει να τηρούνται οι χρόνοι που προβλέπονται για να μιλήσει ο κάθε σύμβουλος. Δεν επιτρέπεται να εκτοξεύονται απειλές και να υπάρχει μια πολιτική χυδαιότητα που δεν αρμόζει στο κορυφαίο πολιτικό όργανο, ούτε σε όλους εμάς που μετέχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τέως Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνέντευξης υπογράμμισε αρκετές φορές ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Πρωτοβουλίας ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Δημοτική Αρχή, κυρίως σε επίπεδο έργων που κατά την δική τους θητεία έχουν ενταχθεί και πρέπει να προχωρήσουν, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν τους έχει ζητηθεί καμία βοήθεια από την Δημοτική Αρχή.

 

Σχετικά Άρθρα