Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Δεν ψηφίζουμε καμία διοίκηση αν δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση

Τρί, 17/09/2019 - 14:25

Διαφορετική ερμηνεία επί της εγκυκλίου για την κυβερνησιμότητα των δήμων κάνει ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία", πρώην δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς,  από εκείνην που έκανε με δηλώσεις του στην "Α" ο νυν Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών και νομικών προσώπων του Δήμου.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο Μανώλης Βουρνούς ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν ο ίδιος προταθεί ως υποψήφιος θα καταψηφίσει πρόταση για την οποία προηγούμενα δεν θα έχει γίνει συζήτηση μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών η οποία να πρεσβεύει την αναλογική εκπροσώπησή τους στις διοικήσεις, επισημαίνοντας ότι αυτό επιτάσσει και η αποστολή που τους ανέθεσαν οι δημότες κάνοντας τις επιλογές τους στις εκλογές.

Μάλιστα επικαλέστηκε σχετική απόφαση που έλαβαν οι επικεφαλής των συνδυασμών σε συνάντηση που είχαν για το θέμα, από την οποία είχε απουσιάσει ο κ. Κάρμαντζης.

Καλούμενος να σχολιάσει την αναφορά που γίνεται στην εγκύκλιο ότι "η υπόδειξη του δημάρχου είναι δεσμευτική για το συμβούλιο", επισήμανε ότι "οποιαδήποτε εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλοιώσει το νόμο". 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 10:10

Για την Αθήνα αναμένεται να αναχωρήσουν οι 22 Τούρκοι υπήκοοι, που εισήλθαν την Πέμπτη παράνομα στη χώρα μας, στην παραλία του Βροντάδου, ζητώντας πολιτικό άσυλο, γιατί απειλούνται από το καθεστώς Ερντογάν.

Μέχρι σήμερα κρατούνταν στην Μονάδα Απομόνωσης της Λευκωνιάς, όπου υποβλήθηκαν σε τέστ για κορωνοϊό, όπου για όλους βγήκαν αρνητικά αποτελέσματα όποτε αφέθησαν ελεύθεροι