Χίος, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Αν δεν βρεθούμε όλοι στους δρόμους δύσκολα θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 01/11/2017 - 16:19

Η κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που θα γίνει σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πιθανά και στην Κω, θα έχει και συνέχεια, προανήγγειλε με δηλώσεις του στην «Α» ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου, Βασίλης Παππάς, επισημαίνει όμως ότι είναι αναγκαίο υπάρξει μαζική συμμετοχή.

«Αν δεν βρεθούμε όλοι στους δρόμους φοβάμαι ότι δύσκολα θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές», τόνισε ο Β. Παππάς.

Αυτή τη φορά, οι νησιώτες σκοπεύουν στις συναντήσεις τους με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, που προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα, να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα ότι τελικά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, λόγω του φαινομένου της φοροαποφυγής, που ανθεί όταν η φορολογία είναι πολύ υψηλή.

Η συγκεκριμένη μελέτη, ανατέθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου σε μεγάλο φοροτεχνικό γραφείο και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/10/2018 - 16:13
Καλό μάθημα

Πλήρη στήριξη στους εκπαιδευτικούς της Χίου και των προσπαθειών τους για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλος παρέχει με την παρακάτω ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος:

"Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Χίου, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η δίχως σοβαρό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πολιτική για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για την ενδυνάμωση  ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!"