Αν δεν βρεθούν χρήματα για το Οικοτροφείο, πρόβλημα και με το ΕΠΑΛ Οινουσσών

Την σταθερή ετήσια χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Παιδείας ζητά ο Δήμαρχος Οινουσσών
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 26/05/2020 - 14:36
αρχείο
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθεί τη σημασία που έχει η οικονομική στήριξη του Μαθητικού Οικοτροφείου των Οινουσσών καυτηριάζει ο Δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Γιώργος Δανιήλ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά επαφών για το συγκεκριμένο θέμα (μεταξύ αυτών και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών κ. Στέφανο Διαμ. Πατέρα.

Η λειτουργία του Οικοτροφείου συνδέεται άμεσα με το μέλλον του ΕΠΑΛ Οινουσσών, τόνισε ο Δήμαρχος που αναζητά χρηματοδότηση 80.000 με 100.000 ευρώ, συμπληρωματικά στα 100.000 ευρώ που διαθέτει για τη συγκεκριμένη δομή το Ίδρυμα Πατέρα.

Στόχος τους να συνεχίσει τη λειτουργία του και του χρόνου και παράλληλα να αυξηθεί ο αριθμός των οικότροφων, μιας και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται είναι σημαντικό, αναφέρει ο Δήμαρχος, που καλεί το υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στην εκπαιδευτική θωράκιση του ακριτικού νησιού.

"Αναμένω ανταπόκριση, αλλιώς θα είναι δυσάρεστες οι εξελίξεις...

... Δεν ξέρω αν πρέπει σε τέτοιες δύσκολες εποχές να αφήσουμε στην τύχη τους δύο εκπαιδευτικές δομές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Δανιήλ

 

Σχετικά Άρθρα