"Δεν υπήρχε καμία πρόθεση απαξίωσης Δημοτικών Συμβούλων"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/07/2021 - 14:35

Υπεραμύνθηκε της επιστολής του προς του Δημοτικούς υπαλλήλους, με τη οποία τους καλούσε να αποφεύγουν να απαντούν σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών, ο Γ.Γ του Δήμου Χίου Αντώνης Ζερβάκης σε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ζερβάκης τόνισε ότι η επιστολή του είναι σύννομη υπογραμμίζοντας  ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε την λέξη «απαγορεύεται» προσθέτοντας ότι ο μόνος λόγος που έδωσε τέτοια εντολή ήταν ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων.

Παράλληλα ο Γ.Γ του Δήμου Χίου υπογράμμισε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στα ερωτήματα που καταθέτονται μέσω των συλλογικών οργάνων όπως για παραδείγματα το Δημοτικό Συμβούλιο άλλα όχι σε ερωτήματα που καταθέτονται μεμονωμένα από Δημοτικούς Συμβούλους.

Αμέσως μετά την συνέντευξη του κ. Ζερβάκη εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου από το γραφείο Δημάρχου Χίου.

«Πάλι διαβάζουμε βαρύγδουπους τίτλους προς χάριν εντυπωσιασμού με μόνο στόχο την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτές οι λογικές δεν μας ξενίζουν, καθότι υπάρχουν ανάλογα δείγματα γραφής και στο παρελθόν.

Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι απαξιώνουμε τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και των αντιπολιτεύσεων. Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή δεν θα απαντά στα ερωτήματα τους. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι απαιτείται να τηρούνται οι διαδικασίες όπως αυτές αποτυπώνονται από την κείμενη νομοθεσία και τον υφιστάμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Με βάση λοιπόν τη νομοθεσία αυτή οι απαντήσεις σε αιτήματα που καταθέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα δίνονται από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά από τον κάθε εργαζόμενο.

Πληροφορούμε δε, τον σύλλογο ότι γινόμαστε αποδέκτες πολλαπλών παραπόνων και εγκλήσεων από τους συναδέλφους τους ότι η καθημερινή δια ζώσης ή τηλεφωνική ή η έγγραφη κατάθεση ερωτημάτων προκαλεί δυσλειτουργία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό το πρόβλημα κληθήκαμε και θέλουμε να επιλύσουμε με στόχο την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από τον επιπλέον φόρτο που προκαλείται προς όφελος της εργασίας και των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους δημότες μας.

Αφετέρου, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους όλους με τον ίδιο τρόπο, δίκαια και αντικειμενικά χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κάστες, χωρίς χαρακτηρισμούς. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων που το ίδιο «μοιράζει» τους συναδέλφους του σε κατηγορίες -παρόλο που σύμφωνα με το καταστατικό του ως μέλημα του απαιτείται η προάσπιση των συμφερόντων όλων και η ανάπτυξη της συναδελφικότητας μεταξύ των μελών- σε ποια «κάστα» ανήκει. Δεν αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση του προεδρείου που εξαντλείται σε ανακοινώσεις ενώ σε πρόσκληση για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα με μόνο μέλημα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών, μας ζητά την «ατζέντα» συζήτησης για να αποφασίσουν τελικά αν θα προσέλθουν σε ένα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους τους και έχουν ως αιτία μεταξύ άλλων την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Καλούμε επομένως, το προεδρείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξυπηρετεί -όπως πάντα έπρατταν οι εργαζόμενοι- με πίστη και ακεραιότητα τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών μας και κυρίως της νέας γενιάς που της οφείλουμε τη «Χίο» που της αξίζει».

 

 

 

den_ypirhe_kamia_prothesi_apaxiosis_dimotikon_symvoylon

Σχετικά Άρθρα