Διαδοχικές συναντήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης Olivér Várhelyi

Παρ, 23/10/2020 - 17:31

Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Olivér Várhelyi συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επαφών του στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση του με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ylva Johansson και την ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής για την Πολιτική Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), κ. Roberta Metsola.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η παρούσα κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην διαχείριση του μεταναστευτικού, το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και η ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κράτη προέλευσης και διέλευσης για την ουσιαστική μείωση των ροών και την ενίσχυση των επιστροφών.

Σχετικά Άρθρα