Διαφωνούν με τον ΑΟΤΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ κ.κ. ΜΠΟΥΡΝΙΑ και ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ
Τετ, 03/11/2021 - 14:20

«Διατηρώντας τις απόψεις μας ως προς τον ΑΟΤΑ, καταδικάζουμε τις ανεύθυνες ενέργειες της δημοτικής αρχής να περάσει πάση θυσία τον ΑΟΤΑ, που είναι για αυτήν βασικός ρουσφετολογικός πυλώνας, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα προσπαθεί μέσω της οικονομικής επιτροπής να δημιουργήσει τετελεσμένα» αναφέρουν σε κοινή  ανακοίνωση τους οι αντιπολιτεύσεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χάρης Μπουρνιάς και Γιώργος Κλιαμενάκης, αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενώ με την αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων δεν έγινε η προβλεπόμενη από το νόμο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου στην Γ.Σ. του ΑΟΤΑ, η δημοτική αρχή επιχειρεί μια πρωτοφανή για την τοπική αυτοδιοίκηση πράξη:

Αποπειράται να εκδώσει απόφαση της οικονομικής επιτροπής που να μεταβιβάζει στον δήμαρχο αρμοδιότητα που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο βάσει νόμου. Έτσι παρασύρει όλους όσοι ψηφίσουν σήμερα σε βαρύτατη πράξη και τον Δήμο Χίου σε μια περιπέτεια που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των πολιτών της Χίου.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, που φαλκιδεύουν τη διαδικασία, παρουσιάζοντας, ως γενόμενο το δημοτικό συμβούλιο, που δεν έλαβε χώρα λόγω έλλειψης απαρτίας, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ο,τιδήποτε ακολουθήσει σχετικά με την καρικατούρα του ΑΟΤΑ που θέλουν να στήσουν».

 

Σχετικά Άρθρα