Διαψεύδει συμφωνία για κλειστές δομές στα νησιά ο Κώστας Μουτζούρης

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/01/2020 - 15:38

Κατηγορηματικός ως προ το ότι συζητήθηκε στην σύσκεψη στο Μαξίμου οτιδήποτε αφορά την δημιουργία κλειστών δομών, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Παντελή Μπουγδάνο, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα, ο Κώστας Μουτζούρης τόνισε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό - προσφυγικό αλλά όχι οι κλειστές δομές.

«Αναφέραμε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ΒορειοΑιγαιπελαγιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συμπληρώνοντας ότι προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

«Ήμουν ξεκάθαρος στην συζήτηση που έγινε παρουσία και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Δεν συζητάμε για καμία δομή αν δεν οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη».

Ένα από τα θέματα που σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη οφείλει η κυβέρνηση να προτάξει είναι ο αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Ο κ.Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αυστηρός έλεγχος και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ΜΚΟ», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα  ο περιφερειάρχης επανέλαβε τις θέσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου ενώ τόνισε ότι τον πρώτο λόγο για την δημιουργία κλειστών δομών τον έχουν οι Δήμοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

den_egine_syzitisi_gia_nees_kleistes_domes_sto_maximoy

Σχετικά Άρθρα