Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Διαψεύδει συμφωνία για κλειστές δομές στα νησιά ο Κώστας Μουτζούρης

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/01/2020 - 15:38

Κατηγορηματικός ως προ το ότι συζητήθηκε στην σύσκεψη στο Μαξίμου οτιδήποτε αφορά την δημιουργία κλειστών δομών, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Παντελή Μπουγδάνο, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα, ο Κώστας Μουτζούρης τόνισε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό - προσφυγικό αλλά όχι οι κλειστές δομές.

«Αναφέραμε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ΒορειοΑιγαιπελαγιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συμπληρώνοντας ότι προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

«Ήμουν ξεκάθαρος στην συζήτηση που έγινε παρουσία και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Δεν συζητάμε για καμία δομή αν δεν οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη».

Ένα από τα θέματα που σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη οφείλει η κυβέρνηση να προτάξει είναι ο αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Ο κ.Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αυστηρός έλεγχος και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ΜΚΟ», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα  ο περιφερειάρχης επανέλαβε τις θέσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου ενώ τόνισε ότι τον πρώτο λόγο για την δημιουργία κλειστών δομών τον έχουν οι Δήμοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Παρ, 21/02/2020 - 16:19

Στο επίκεντρο της συνάντησης των μελών του Τ.Σ Βολισσού (Γιάννη Μαδιανό και Οδυσσέα Κοκκινάκη)  με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Ισίδωρο Ντομάτα και τον εντεταλμένο σε θέματα Αμανής  σύμβουλο Νίκο Αγραφιώτη,  ήταν  το θέμα της  ολοκλήρωσης της Μαρίνας των Λιμνιών, της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια καθώς και της κατασκευής Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στη Βολισσό.

Τα μέλη του Τ.Σ  ενημερώθηκαν για την επιτυχή παρέμβαση του δημάρχου στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να «επιταχυνθεί» η  διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου της κατασκευής της Μαρίνας Λημνιών (η οποία είχε κολλήσει στις γραφειοκρατικές καλένδες ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια, που  υπέστη ζημιές λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας  οι οποίες ήδη αποκαταστάθηκαν  αφού από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία του δήμου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Βόρειας Χίου Σιδερή Ντομάτα αποκατέστησαν προσωρινά τις ζημιές για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη ο δρόμος θα στρωθεί με τσιμέντο για να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.