Χίος, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών : Αντί για 0% ΦΠΑ μας επιβάλλουν 24%!

Πέμ, 21/12/2017 - 10:21

Έντονη ήταν η αντίδραση των Δημάρχων Οινουσσών και Ψαρών στο άκουσμα της είδησης ότι από 1η του Γενάρη θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά τους. “Νιώθω απογοήτευση. Και η 6μηνη παράταση που δόθηκε στα άλλα νησιά είναι απλά “χρύσωμα του χαπιού”. Το κόστος ζωής στα νησιά μας είναι ήδη υψηλό, με την αύξηση κατά 7% των συντελεστών θα γίνει απαγορευτικό, γνωρίζοντας ότι η τελική αύξηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα είναι πολλαπλάσια από αυτό το ποσοστό.” σχολίασε ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος μιλώντας στο Ράδιο “Α” ο οποίος θύμισε το πάγιο αίτημά τους για μηδενικό ΦΠΑ στα μικρά νησιά, κάτι που επισήμανε και ο συνάδελφός του από τις Οινούσσες, Στέφανος Βογιατζής που ήταν πιο καυστικός: “Σήμερα δόθηκε η χαριστική βολή. Μας θεωρούν νησί εφοπλιστών; Μας ξεχωρίζουν από τη Χίο με ποιο σκεπτικό; Δηλαδή ο επιβάτης θα μπαίνει στο πλοίο από τη Χίο και θα κόβει εισιτήριο με 17% ΦΠΑ και φεύγοντας από τις Οινούσσες θα έχει 24%; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα αδειάσουν τα νησιά”. Το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 15:33

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφ. Ενότητας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπασί συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/2/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ι. Ξενάκης.

Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις μεταξύ του Παλαιστινιακού και του Ελληνικού λαού, ευχαρίστησε θερμά τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας για την επίσκεψή του και προσέφερε εκδόσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου..