Δήμαρχος Χίου για μάσκες μαθητών: Λειτουργούμε υπεύθυνα

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/09/2020 - 15:06

«Καμία μάσκα δεν μπορεί να καλύψει τον πανικό των "δηλωσάκιδων" για το σοβαρό, αποτελεσματικό και προπαντός υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας του δημάρχου και της δημοτικής αρχής»,  δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφερόμενος στα καταγγελλόμενα από το συνδυασμό "Χίος Μπροστά" για την μη κάλυψη του συνόλου των προδιαγραφών στις μάσκες, που με ευθύνη του δήμου, μοιράστηκαν στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος έτρεξε τις διαδικασίες -κάτι που δεν έκαναν άλλοι ΟΤΑ- εκτιμώντας το ενδεχόμενο προβλήματος, όπως και συνέβη,  με το διαγωνισμό της ΚΕΔΕ και θέλοντας -αν και αναρμόδιος- να καλύψει μια υπαρκτή ανάγκη τη δεδομένη περίοδο για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Όπως είπε, το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου ανέλαβε τη διαδικασία, υποβλήθηκαν προσφορές και τελικά η προμήθεια έγινε από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά», Γιάννης Καραβασίλης μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" ζήτησε ακόμη και την απόσυρση των μασκών που διανεμήθηκαν στα σχολεία σημειώνοντας ότι εκτός από τις πιέτες που δεν υπάρχουν και τα στηρίγματα στα αυτιά που δεν είναι ελαστικά αλλά προέκταση του υφάσματος, το έλασμα που έχει τοποθετηθεί στο ύψος της μύτης ελλοχεύει κινδύνους γιατί σε κάποιες περιπτώσεις φεύγει από το εσωτερικό της μάσκας και το υλικό κατασκευής του είναι σκληρό, παραπέμποντας σε έλασμα. 

«Ό,τι μπορούμε να ελέγξουμε θα το ελέγξουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος ειδικά για το θέμα που αφορά στο έλασμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στο Δήμο εστάλησαν και οι πολυθρύλητες μάσκες από την ΚΕΔΕ στο Δήμο Χίου, οι οποίες όσον αφορά το μέγεθος φαίνεται να πληρούν τα προβλεπόμενα ενώ περιέχουν και αυτές έλασμα.

 

kinithikame_amesa_-_oi_maskes_den_kryvoyn_ton_paniko_ton_dilosakidon

Σχετικά Άρθρα