Δημοπρατείται το έργο στο Αεροδρόμιο, αναμένεται η... περίφραξη

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/01/2016 - 18:13

Θετική μεν η εξέλιξη, περιμένει όμως να ξεκινήσει το έργο για το πιστέψει, αφού μην ξεχνάμε ότι η καθυστέρηση για την υλοποίησή του μέχρι τώρα μετρά 1,5 χρόνο. Πρόκειται για τη στάση του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, στη γνωστοποίηση της πρόθεσης, ακόμη και σήμερα, να βγει σε δημοπρασία το έργο της περίφραξης της απαλλοτριωθείσης έκτασης του αεροδρομίου.

Για το παραπάνω ενημερώθηκε -όπως είπε-  από τον υφυπουργό Υποδομών, Π. Σγουρίδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, ενώ το ίδιο του επιβεβαίωσε και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Το έργο περιλαμβάνει την κατεδάφιση των κτισμάτων που απαλλοτριώθηκαν στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, την περίφραξη του χώρου και τη χάραξη του δρόμου που θα ενώνει την οδό Ιωάν. Χρήστου με την οδό Αερ. Ροδοκανάνη, όμως η ΥΠΑ δεν εντάσσει  στη συγκεκριμένη εργολαβία και την ασφαλτόστρωσή του, με το δήμαρχο να ελπίζει ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση και μέχρι να γίνει αυτό το έργο, καθώς και να εκπονηθεί η μελέτη (σ.σ.: εάν και όταν και όποτε), που αφορά την παραλλαγή - μετατόπιση της παραθαλάσσιας οδού, ώστε να αποβεί ωφέλιμη για τη λειτουργία του αεροδρομίου η απαλλοτριωθείσα έκταση (clear way) θα πρέπει να εμβαλωματικά να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, στην κάθετη οδό, που ενώνει την Ιωάννου Χρήστου με τη Λεωφόρο Ενώσεως, ώστε να εξυπηρετείται η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο.

 

Μ. Βουρνούς - Δήμαρχος Χίου - Δημοπρατείται το έργο, αναμένεται η περίφραξη...

Σχετικά Άρθρα