Δήμος Χίου : Με έργα και δράσεις στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία

Μελέτη για τα ειδικά σχολεία, κατασκευή παιδικής χαράς ΑμεΑ, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ΚΔΑΠ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 03/12/2020 - 16:02

Στην πολιτική στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία μέσω δράσεων που αναπτύσσει, καταγράφει ο Δήμος Χίου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ενέργειες για χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. αλλά και παιδικής χαράς ΑμεΑ.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Η μόνιμη και εναργής στήριξη τού Δήμου Χίου και της Διεύθυνσης Πρόνοιας δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός δράσεων τη σημερινή ημέρα, 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η 3η τού Δεκέμβρη, αν μη τι άλλο, υπάρχει για να θυμίζει σε όλους πως τα ΑμεΑ είναι παρόντα και το μόνο που ζητούν είναι να τα γνωρίσουμε, να τα σεβαστούμε, να τα στηρίξουμε.

Στο παρόν πλαίσιο, ο Δήμος παραχώρησε το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο για τη διεξαγωγή Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σήμερα, μεταξύ 09:30 – 13:30.

Παράλληλα, ο Δήμος, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, η οποία διαχειρίζεται τα προνοιακά επιδόματα και, διαθέτοντας το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ, μεριμνά για την καλύτερη διαβίωση τους, στη Χίο, σε καθημερινή βάση.

Πρόσφατα, το ΚΔΑΠ στον Κοφινά εναρμονίστηκε με τις υφιστάμενες ανάγκες και προσέθεσε κι άλλους εργαζόμενους στο εργατικό δυναμικό του, με σκοπό την πιο εύρυθμη λειτουργία του. Επιπλέον, η Διεύθυνση Πρόνοιας σκοπεύει να δημιουργήσει και απογευματινή ζώνη, ούτως ώστε να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι ωφελούμενοι.

Μάλιστα, στοχεύοντας στη σωστά δομημένη μόρφωση των ΑμεΑ, ο Δήμος στηρίζει μελέτη με σκοπό αυτή να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη δημιουργία Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. για τα άτομα με αναπηρία.

Εκτός τούτων, συνειδητοποιώντας καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη στάθμευση αυτοκινήτων ΑμεΑ ή οχημάτων που μεταφέρουν ΑμεΑ, η εν λόγω Διεύθυνση έχει επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς με τον εξής σκοπό: να δημιουργηθεί σωστή διαγράμμιση (και ανάλογος χρωματισμός με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας αποτυπωμένο στο έδαφος) στα σημεία στάθμευσης ΑμεΑ, στο κέντρο της Χίου, σε χώρους στάθμευσης δημοσίων υπηρεσιών, σε χώρους άθλησης κ.ο.κ. Άμεση προτεραιότητα είναι η μη καταπάτηση/χρήση τους από μη δικαιούχους.

Ό,τι έχω εγώ και δεν έχεις εσύ ας γίνει στήριγμά σου!

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα, δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί η πρόθεση τού Δήμου και της Διεύθυνσης Πρόνοιας, δημιουργίας μιας σύγχρονης παιδικής χαράς ΑμεΑ στο νησί της Χίου. Μην αποσκοπώντας στην αποξένωση και απομόνωση των ΑμεΑ και μη θέλοντας να ενισχυθεί ο ρατσισμός και ο φόβος για το άγνωστο, μεταξύ των παιδιών, ο Δήμος προσβλέπει στη δημιουργία ακόμα μίας παιδικής χαράς, πλησίον της πρώτης, για παιδιά χωρίς αναπηρία. Καθώς η αποδοχή έρχεται μέσα από τη γνωριμία μας με το «διαφορετικό», ο Δήμος Χίου πιστεύει ακράδαντα πως όταν τα παιδιά γνωρίζονται και παίζουν μεταξύ τους, μαθαίνουν και να αποδέχονται και να στηρίζουν το ένα το άλλο. Και έτσι επιθυμεί να πορευτεί, με σεβασμό προς όλους, ανεξαρτήτως της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας."

meleti_eidikoy_sholeioy_paidiki_hara_amea_etoimazei_o_dimos_hioy

Σχετικά Άρθρα