Δημοτικό Συμβούλιο Χίου: Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στα ναυταθλητικά σωματεία

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 05/05/2022 - 14:17
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την παρέμβαση του Δήμου, μέσω του Νομικού Προσώπου, για έκτακτη χρηματοδότηση των ναυταθλητικών σωματείων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους εκτός Χίου για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, λόγω του ότι το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με τις ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα οι σύμβουλοι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή σαφές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών και αποτύπωση του συνόλου των εργασιών στο Κολυμβητήριο ώστε να γίνει ο προγραμματισμός τους σε χρόνo που θα προκαλείται η μικρότερη όχληση.

Χθες στη συνεδρίαση δεν παρέστη, όπως είχε γνωστοποιήσει από νωρίς το μεσημέρι ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης, η Δημοτική Αρχή, όμως για το θέμα ενημέρωσαν ο Αντιδήμαρχος Γ. Ξενάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γ. Μανάρας και ο Δ/ντής Τ.Υ. Λευτέρης Παπαλάνης.

Ο Γιάννης Καραβασίλης, επικεφαλής της παράταξης "Χίος Μπροστά",  σε δηλώσεις του καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική Αρχή για έλλειψη σωστού προγραμματισμού για την κατασκευή του έργου καθώς και μη έγκαιρη εξασφάλιση της εναλλακτικής λύσης, που συνίσταται στη λειτουργία του καταδυτηρίου. Παράλληλα τόνισε ότι  είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να ενισχυθούν τα σωματεία.

18 άτομα από το ΝΟΧ, είπε, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και ψάχνουν να βρουν κολυμβητήριο να προπονηθούν για να δώσουν τους αγώνες τους, ενώ η ΠΕΚΕΒ μόνο για μια μετακίνηση πλήρωσε 4.000 ευρώ κι αν χρειαστεί να μεταβεί στη συνέχεια των αγώνων στην Κέρκυρα, το ποσό θα αυτό θα αυξηθεί στα 11.000 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως διέξοδο στα αδιέξοδα που προκάλεσε με την ολιγωρία της -όπως είπε- η δημοτική αρχή.

«Φτάσαμε στον Απρίλη για να καταλάβουν ότι πρόκειται για ένα έργο ειδικών προδιαγραφών και δυσκολιών», σχολίασε ο κος Τριαντάφυλλος που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι εκείνο που επιδιώκει η δημοτική αρχή είναι «ομερτά», δηλαδή σιωπή και σε καμία περίπτωση -κατά τον ίδιο- δεν επιδιώκει τη συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα έψεξε τη στάση της για μη παρουσία στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος. λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη αποτελεί όμως ζητούμενο αν αυτή θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Επισυνάπτεται η συνέντευξη του Κ. Τριαντάφυλλου στο Ράδιο - Αλήθεια.

* Φωτογραφία αρχείου
 

oikonomiki_stirixi_ton_naytathlitikon_somateion_apofasise_to_dimotiko_symvoylio_hioy

Σχετικά Άρθρα