Δώστε την μεγαλύτερη ανάσα στην Πόλη

Καλεί τη Δημοτική αρχή,με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ
Τρί, 05/06/2018 - 07:37
Η φουντάνα στο χέρσο τμήμα του κτήματος

"Αν βαρεθήκαμε να ακούμε παχιά λόγια ή να γιορτάζουμε ανούσιες Παγκόσμιες ημέρες, ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό και καθοριστικό με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος."

Αυτό αναφέρει στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ,σημειώνοντας: 

"Απευθυνόμαστε στην Δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ζούμε την εποχή των άδειων ταμείων σε μια Ελλάδα της διάλυσης, όπου ειδικά το ένα κρατικό σκέλος μέχρι να συντονιστεί κινητικά με το άλλο έχουν πάθει και τα δυό αγκύλωση και παραλυσία.

Όμως δεν μπορούμε να μην βλέπουμε πως ότι και να σχεδιαστεί, ας πούμε η φιλόδοξη ανάπλαση, πέριξ του Δημοτικού Κήπου, που θα μας… πετάξει στην Ευρώπη το κέντρο της Πόλης, με την υπόλοιπη όπως βυθισμένη τουλάχιστον μετά την… Προύσα, θα πάει περίπατο αν δεν εξασφαλιστούν χώροι στάθμευσης.

Ότι και να έχει γίνει, όσες Δημοτικές αρχές κι’ αν προσπάθησαν, το πρόβλημα παραμένει καυτό, θα μας φύγει δε από το χέρι αν μετακινηθούν κάποιες Δημόσιες υπηρεσίες στο «Κολέγιο» οπότε θα αχρηστευτεί για τους πολίτες το πάρκιγκ της οδού Αλλατίου.

Ολοι το ξέρουν πως η λύση είναι μία και είναι μέσα στα πόδια μας. Θα κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα, αλλά θα λύσει το πρόβλημα μια κι’ έξω.

Αναφερόμαστε στο χέρσο τμήμα του κτήματος Χωρέμη, που μπορεί να σκιάσει, γιατί τα δέντρα, που έχει μέσα ή οι φουντάνες (φωτο) ουδόλως εμποδίζουν την στάθμευση, εκατοντάδων οχημάτων.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ας το συνειδητοποιήσομε όλοι.

Επειδή είναι μικρό το νησί, για να είναι μυστική η μηνιαία δόση, που πληρώνει ως φόρο στους ληστές των κυβερνήσεων και του Κράτους η οικογένεια Χωρέμη, είναι θέμα χρόνου να… σκάσει. Και τότε ή ο μεγάλος αυτός ενιαίος χώρος θα γίνει Πολυκατοικίες ή θα τον πάρει το Κράτος, οπότε άντε να τον αξιοποιήσει ως σκουπιδότοπο, γιατί άξιο για κάτι άλλο δεν είναι.

Ο Δήμος Χίου τώρα έχει την μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει στην αγορά του. Δεν είναι εύκολο το γνωρίζουμε, είναι ευκολότερο για παράδειγμα να συνεννοηθεί με την οικογένεια παρά με τον κρατικό, ας ονομάσουμε αυτό το πράμα μηχανισμό, αλλά κυριολεκτικά άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Αν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ουσιαστικά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής της Πόλης μας."

 

Σχετικά Άρθρα