Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τον δρόμο της Αγ.Ειρήνης

Τετ, 24/04/2019 - 14:32

Θετική ήταν η γνωμοδότηση της επιτροπής Διαβούλευσης αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δρόμου της Αγ.Ειρήνης  που θα συνδέσει κεντρικούς άξονες της πόλης με τον περιφερειακό δρόμο από την περιοχή του Κοφινά.

«Έγινε ένα ακόμη βήμα» ανέφερε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος αυτός είναι ενταγμένος και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου που θα  συνδέσει το ΙΚΑ με τα Ταμπάκικα, θα αποσυμφορήσει  κυκλοφοριακά τη ευρύτερη περιοχή περιμετρικά  της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου
Κυρ, 25/08/2019 - 09:42

Πέρασαν τρία χρόνια από τη φονική φωτιά στο νησί μας, που πέρασε μέσα από το χωριό της Σιδηρούντας αφήνοντας πίσω μια νεκρή γυναίκα,  τραυματίες και υλικές καταστροφές. Σ’ αυτά τα τρία χρόνια τι έχει γίνει για τους πληγέντες, για την ουσιαστική αποκατάσταση του φυσικού πλούτου, για την απόδοση ευθυνών; Μόλις αυτές τις μέρες, ορίστηκε πραγματογνώμονας!

          Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, με το ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να μιλά υποκριτικά και για «επιχειρηματικά συμφέροντα». Στην Ελλάδα όμως ήταν και παραμένουν οπαδοί της θεωρίας άλλοτε του «στρατηγού άνεμου», άλλοτε της «κλιματικής αλλαγής», άλλοτε της «ξηρασίας» και άλλοτε της «παράνοιας» κάποιων εμπρηστών για τεράστιες καταστροφές όπως αυτές στο Μάτι, στην Πελοπόνησσο, στην Εύβοια φέτος.

          Η ΤΟ Χίου του ΚΚΕ συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Σιδηρούντας για την απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα της 26ης Αυγούστου 2016, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των κατοίκων στο 100%.

          Χρειάζεται να αναπτυχθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας, του φυσικού πλούτου μέσα από μέτρα και έργα πρόληψης, κόντρα στη λογική του «κόστους – οφέλους» της ΕΕ. Έτσι ώστε να σταματήσουμε να πνιγόμαστε το χειμώνα και να καιγόμαστε το καλοκαίρι. 

Χίος 25/8/2019