Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Χίου κατα Δημοσίου για το Θόλος

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 02/03/2022 - 13:42

Στο Πρωτοδικείο Χίου μεταφέρθηκε σήμερα η δικαστική διαμάχη Δήμου Χίου και Ελληνικού Δημοσίου για την περιοχή του Θόλους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χίου Κώστα Βεργίνα η σημερινή εκδίκαση αφορά το αίτημα του Δήμου Χίου για ακύρωση της πράξης δέσμευσης του χώρου, μέχρι να τελεσιδικήσει  η απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης.

«Σήμερα ζητάμε μια προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης και παύση εργασιών μέχρι να εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς», ανέφερε ο κ. Βεργίνας προσθέτοντας ότι «αν η ανάδοχος εταιρεία μπει στο χώρο και εκτελέσει εργασίες η κατάσταση θα είναι μη ανατρέψιμη».

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για την σημερινή εκδίκαση  των ασφαλιστικών μέτρων πιθανά να εκδοθεί μετά από 1 μήνα.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Αναστασία Καρατζά, δικηγόρος που εκπροσώπησε το Δήμο στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και χθες στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Υπουργείο Μετανάστευσης στο Ειρηνοδικείο για να εξασφαλίσει δίοδο στην επίμαχη έκταση στο Θόλος, όπου σχεδιάζει το νέο κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες, το πιο άμεσα αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η απόφαση για τα προσωρινά μέτρα που ζήτησε χθες το υπουργείο, κάτι που ίσως γίνει σήμερα ή και αύριο.

Ο δικαστικός αγώνας πάντως αναμένεται να είναι μακρύς, αφού το επόμενο διάστημα θα κατατατεθεί από το Δήμο και η αγωγή για το ιδιοκτησιακό της περιοχής, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη δομή που έχει κατατεθεί στο Σ.τ.Ε.

ekdikastikan_asfalistika_metra_d_hioy_kata_dimosioy_gia_to_tholo

Σχετικά Άρθρα