Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Χίο

Για τις «16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία»
Δευ, 28/11/2022 - 18:23

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας «16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία» (25 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει, σε συνεργασία με εθνικές και τοπικές αρχές, μη κυβερνητικούς φορείς και προσφυγικές κοινότητες, μια σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να ενισχυθεί η προσοχή, η ευαισθητοποίηση και η δράση γύρω από την πρόληψη και την εξάλειψη της έμφυλης βίας, φαινομένου που, μεταξύ άλλων, πλήττει και τους πρόσφυγες και άλλους αναγκαστικά εκτοπισμένους ανθρώπους.

Το φετινό σύνθημα: «MAZΙ βάζουμε τέλος στην έμφυλη βία κατά των αναγκαστικά εκτοπισμένων και ανιθαγενών γυναικών και κοριτσιών», μας θυμίζει πως είμαστε ΜΑΖΙ στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας.

Όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας διοργανώνονται και στη Χίο.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

• Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Πλατεία Βουνακίου), έμπροσθεν Δημαρχιακού Μεγάρου Χίου - 11:00: Τρέχουμε ΜΑΖΙ ενάντια στην έμφυλη βία

Μη Ανταγωνιστικός Αγώνας Δρόμου (Τρέξιμο / Δυναμικό βάδισμα) μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου “Chios Running”, με δωρεάν συμμετοχή.

• Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου - 6:00 μ.μ. : Έκθεση φωτογραφίας «Το βλέμμα μου» (εγκαίνια)

Έκθεση φωτογραφίας από γυναίκες πρόσφυγες, στο πλαίσιο εργαστηρίων φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου.

H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου 2022 - 8:30 μ.μ.: Προβολή ταινίας: «Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678»

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ντιάμπ / Αίγυπτος / 2010 / Διάρκεια: 100’ / Ελληνικοί υπότιτλοι

H πραγματικότητα τριών γυναικών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο, οι οποίες ενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα