Ελάτα και Λιθί. Yπάρχει κάδος, τα ρίχνουν έξω!

Τετ, 14/07/2021 - 18:43

Αυτή την ευθύτατη απάντηση δίνει η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με αφορμή δημοσίευμα μας για τα απορρίμματα που βρίσκονται στην Ελάτα.

Οι Πρόεδροι των θιγομένων οικισμών έχουν τον λόγο.

Εκτός αν δεν έχουν αντίρρηση...

 

                                        Τις τελευταίες ημέρες από μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου γίνεται λόγος για πλημμελή άσκηση καθηκόντων από πλευράς της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στα τοποθετημένα από την Υπηρεσία press containers στους οικισμούς της Ελάτας και του Λιθίου .

                   Είναι ευρέως γνωστό ότι το συγκεκριμένο μέσο συλλογής οικιακών απορριμμάτων συνιστά μέτρο αναβάθμισης στον τομέα της Καθαριότητας και συμβάλει στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των περιοίκων.                   

                    Δυστυχώς σε ορισμένους οικισμούς λαμβάνουν χώρα περιστατικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς από αγνώστους δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των press containers και εικόνες όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις προσβάλλοντας τους εργαζόμενους που επιτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους αλλά και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που επιδεικνύουν συνέπεια εφαρμόζοντας απόλυτα τον κανονισμό που διέπει τη λειτουργία των απορριμματοκιβωτίων.                         

                         Δυστυχώς παρά   τις επανειλημμένες συστάσεις μας  προς τους Προέδρους των οικισμών της Ελάτας και του Λιθίου να συμβάλλουν στο έργο της Υπηρεσίας στην τήρηση του κανονισμού όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των press containers, εν τούτοις, παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά φαινόμενα απόρριψης αλλότριων υλικών, μπαζών, υπολειμμάτων αλιείας, μπιτόνια λαδιών και άλλων υλικών σε αυτά με αποτέλεσμα τη συχνή διακοπή λειτουργίας των press containers και τη συσσώρευση όγκου απορριμμάτων εκτεθειμένων στο οδόστρωμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των περιοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική εικόνα των οικισμών.

                    Είναι αυτονόητη υποχρέωση αλλά και αναγκαία προϋπόθεση η συμβολή όλων μας στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας κάτι που για εμάς αποτελεί τη μέγιστη καθημερινή μας προτεραιότητα.                

  .                                                                                          Ο Αντιδήμαρχος

                                                                                  Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Σ.Σ. Από την εικόνα πάντως τα κιβώτια φαίνονται μάλλον...γεμάτα, πριν τα απορρίμματα βρεθούν χύμα έξω.

Σχετικά Άρθρα