Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Ενίσχυση δoμών απεξάρτησης σε ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Δευ, 27/06/2016 - 18:16

O ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αντιστρέφοντας την τάση αποδόμησης και συρρίκνωσης του Κοινωνικού Κράτους κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εγκαινιάζοντας μια νέα, ανοιχτή και συμμετοχική, προσέγγιση, δρομολογεί δέσμη ενεργειών για την ενίσχυση των δομών που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις.

Η έμφαση στην πρόληψη και η ενίσχυση της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, η καταπολέμηση του στιγματισμού, η άρση των αποκλεισμών, η επανένταξη, το άνοιγμα της κοινωνίας στα εξαρτημένα άτομα και το άνοιγμα των εξαρτημένων ατόμων στην κοινωνία, συνιστούν τους άξονες εκδίπλωσης του κυβερνητικού σχεδιασμού.
 Η βελτίωση της πρόσβασης των εξαρτημένων στις υπηρεσίες, η διασφάλιση της συνέχειας στη φροντίδα των εξαρτημένων και η συνέργεια των αρμόδιων φορέων με βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων αποτελούν τους βασικούς στόχους του Κυβερνητικού σχεδιασμού.

Σε αυτό το πλαίσιο εγκρίθηκαν, έπειτα από 10 χρόνια, προσλήψεις προσωπικού (80 άτομα) με σκοπό τη στελέχωση των δομών απεξάρτησης σε ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω-ΨΝΑ και ΨΝΘ. Παράλληλα μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθούν και προσλήψεις ορισμένου χρόνου.

Στη Χίο ,εγκρίθηκαν δύο προσλήψεις 1 ψυχολόγου και 1 κοινωνικού λειτουργού ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία λειτουργίας σταθμού ΚΕΘΕΑ στο νησί μας και ένα αίτημα χρόνων να βρει λύση στον τόπο μας.Μετά από τις προσλήψεις αυτές που είναι το βασικό ,το πρόβλημα της στέγης πρέπει γρήγορα να λυθεί. Όλοι οι Αρμόδιοι Φορείς πρέπει να κινητοποιηθούν για να βρεθεί λύση σύντομα και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά της Χίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να το ξεπεράσουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 15:40

Μετά την πυρκαγιά της περασμένης Τετάρτης ξεκίνησε ο καθαρισμός περιμητρικά της ΒΙΑΛ για την δημιουργία ζώνης πυρασφάλειας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που τόνισε ότι η δημοτική αρχή παλεύει να βοηθήσει τους Χαλκούσους και να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Χίου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εικόνα που υπάρχει περιμετρικά του ΚΥΤ τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα της, συμπληρώνοντας ότι οι ενέργειες θα είναι εντατικές.

«Καθημερινά τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να ξεπερνούν τις 15.000 οπότε καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι», τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

Παράλληλα αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των κατοίκων της περιοχής ο Σταμάτης Κάρμαντζης τόνισε ότι «βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Να σημειώσουμε ότι οι αποζημιώσεις αφορουςν το 2019 ενώ γίνονται προσπάθειας να «σπάσει» σε δυο εξάμηνα το 2020 έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.