Επίδομα από την περιφέρεια και σε επικουρικούς νοσοκομειακούς γιατρούς

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 23/09/2022 - 12:18

Να διευρύνει την γκάμα των δικαιούχων γιατρών που λαμβάνουν επίδομα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -πρόκειται για 250 ευρώ το μήνα- καλείται το περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Όπως είπε στην "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Παντελής Βρουλής, θα εισηγηθεί εκτός των αγροτικών γιατρών που ήδη λαμβάνουν το επίδομα (52 συνολικά άτομα στα νησιά μας) να προστεθούν και 33 επικουρικοί γιατροί ειδικοτήτων που δύσκολα καλύπτονται στα Νοσοκομεία μας.

Συγκεκριμένα, είπε, πρόκειται για 9 θέσεις στο Νοσοκομείο της Χίου (ανάμεσά τους εκείνες των αιματολόγου, ογκολόγου, αναισθησιολόγου), 9 στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, 7 στη Σάμο, 3 στην Ικαρία και 5 στη Λήμνο.

Όπως εξήγησε ο κος Βρουλής οι ειδικότητες προτάθηκαν από τα Νοσοκομεία, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η Περιφέρεια έρχεται να συνδράμει ουσιαστικά, παρόλο που το υπουργείο υγείας είναι αυτό που όφειλε να θεσπίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τους υπηρετούντες γιατρούς στα νησιά μας.

 

* Επισυνάπτεται η εισήγηση του θέματος.

Συνημμένα αρχεία:

epidoma_apo_tin_perifereia_kai_se_epikoyrikoys_nosokomeiakoys_giatroys

Σχετικά Άρθρα