Επιμένει στη νέα Δομή το υπουργείο Μετανάστευσης

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 19/06/2022 - 20:41

Με δεδομένο ότι διανύομε... άτυπη προεκλογική περίοδο και οι πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να δίνει εντολή αποφυγής... εντάσεων, προκαλεί εντύπωση η κινητικότητα, που παρατηρείται στο θέμα της νέας Δομής στον Θόλο.

Έτσι με δεδομένες τις δικαστικές προσφυγές του Δήμου Χίου, από το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοινώθηκαν άτυπα τα εξής:

"Προφανώς η κατάθεση επιπλέων αγωγών δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου, καθώς τα αιτήματα Δήμου Χίου και προς το Συμβούλιο Επικρατείας και προς το Πρωτοδικείο Χίου έχουν απορριφθεί με πλήρη αιτιολόγηση υπέρ του Δημοσίου.

Είναι πάντως οξύμωρο ο Δήμος Χίου από την μια να επιδιώκει την έξωση του Δημοσίου από τη ΒΙΑΛ και παράλληλα να θέλει να καθυστερήσει την κατασκευή της νέας δομής.

Ειδικά όταν όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα δομής πρώτης υποδοχής (με όποιες διαφωνίες ως προς το μέγεθος, το χαρακτήρα ή την τοποθεσία).

Και ειδικά τώρα που η Κυβέρνηση έχει αποδείξει μετά από τρία χρόνια ότι και τις ροές έχει περιορίσει και δεν υπάρχει καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά μας, καταρρίπτοντάς την προπαγάνδα των "επιτροπών".

Με τη σειρά της τώρα η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων ανακοίνωσε τα εξής: 

"Προφανώς ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, απομονωμένος από την κοινωνία της Χίου, ονειρεύεται συναίνεση για τη δημιουργία υπερδομής μεταναστών και προσφύγων στη Χίο.

Ας μας πει ποιός έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής σε 135 στρέμματα στο Θόλος ή αλλού; Ποιός έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής όπου θα γίνονται διαδικασίες ασύλου; Ποιός έχει συμφωνήσει σε δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί; Ποιός έχει συμφωνήσει σε αυτό που πρόσφατα υπόγραψε και προσπάθησε να πανηγυρίσει μάλιστα, τον περίφημο κανονισμό διαλογής, όπου προβλέπει ειδικά για τα νησιά ότι οι διαδικασίες θα γίνονται σε αυτά με τις «περίφημες» θεωρίες πλασμάτων δικαίου όπου δεν θα θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος οι δομές;

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο, όταν έχεις χάσει δικαστικά το θέμα της ΒΙΑΛ, όταν δύο χρόνια μετά την προσπάθεια με αιματοβαμμένη επιχείρηση ΜΑΤ έχεις χάσει δικαστικά την χωροθέτηση δομής στο Αίπος, να επιδιώκεις να καταπατήσεις δημοτική έκταση, πριν ολοκληρωθεί η όποια νόμιμη διαδικασία στην ελληνική δικαιοσύνη για να φτιάξεις υπερδομή μεταναστών και προσφύγων προκειμένου να εγκλωβίζονται στα νησιά. Οι ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης προσβάλουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να αναγνωρίζεις από τη μία την χρήση των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα υβριδικά παιχνίδια της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Χώρας μας και από την άλλη να θέλεις να «φυτέψεις» δομές μεταναστών πάνω στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να υπάρχουν καθημερινές απειλές από την Τουρκία για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας και εσύ να επιχειρείς στην ακριτική Χίο να οξύνεις για άλλη μία φορά την εσωτερική κατάσταση επιχειρώντας να φτιάξεις υπερδομή.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να γνωρίζεις την καθολική βούληση της κοινωνίας της Χίου ενάντια στην πολιτική που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα νησιά και εσύ να στρουθοκαμηλίζεις.

Οι Χιώτες όπως αγωνίστηκαν για να μην γίνει η υπερδομή στο Αίπος, όπως διατρανώνουν τη θέλησή τους να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ, όπως ήδη έχουν αγωνιστεί για να μην γίνει υπερδομή στο Θόλος , έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες.

Θα είμαστε παντού στην πρώτη γραμμή, όπως μέχρι σήμερα πράττουμε, για το μέλλον του νησιού, για την ιστορία του για τον πολιτισμό του ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνει η γκρίζα φυλακή της Ε.Ε. για πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε την Τρίτη τους πολίτες της Χίου να βρίσκονται από νωρίς το πρωι 08:30-08:45 έξω από το Ειρηνοδικείο Χίου".

kalesma_apo_tin_syntonistiki_epitropi_agona_gia_ayrio_to_proi_sto_eirinodikeio

Σχετικά Άρθρα