Χίος, Κυριακή 21 Ιουλίου

Επίσκεψη του Στρατηγού ε.α Δημόκριτου Ζερβάκη

Τετ, 22/05/2019 - 06:48

Οπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Χίου, "Τὴν 21η Μαΐου ἐ.ἔ. ἐπισκέφθηκε τὴν Βιβλιοθήκη τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καὶ Οἰνουσσῶν «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ» ὁ Στρατηγός ἐ.ἀ. κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ὁ ὁποῖος ἐξέφρασε τόν ἐνθουσιασμό καί τόν θαυμασμό του γιά τήν πλούσια συλλογή τόσων ἐπιστημονικῶν συγγραμάτων καί τή ὅλη διαμόρφωση τῶν χώρων τῆς Βιβλιοθήκης.

Ὁ κ. Δημόκριτος Ζερβάκης ἀξιωματικός τοῦ Πυροβολικοῦ, διετέλεσε Διοικητής τῆς 1ης Στρατιᾶς στή Λάρισα, Διευθυντὴς τοῦ Ἐπιτελικοῦ Γραφείου τοῦ Ἀρχηγοῦ ΓΕΣ, Ἐπιτελής καὶ ἐπὶ διετία Διευθυντὴς τῆς Διεύθυνσης Ἀμυντικῆς Πολιτικῆς τοῦ ΓΕΕΘΑ(2016 - 2017). Πρὶν ἀναλάβει τὰ καθήκοντα τοῦ Ἐπιτελάρχη τοῦ ΓΕΕΦ (2014 - 2016), ἦταν Διοικητὴς τῆς 96 Ἀνωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Ἐθνοφυλακῆς «ΧΙΟΣ» κατὰ τὰ ἔτη 2012 -2014."

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.