Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Επιτάσσεται ο… διάλογος

Κάλεσμα "Συμπαράταξης Πολιτών" να μην υπάρξει καμία συνομιλία αν δεν αποσυρθεί η επίταξη και δεν ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών
Τρί, 11/02/2020 - 10:50

"Μέχρι την επίταξη για να λύσουν ένα πρόβλημα που διόγκωσαν με την ιδεοληψία και την εμμονή τους , που προεκλογικά διατυμπάνιζαν πως τη λύση του την έχουν στο τσεπάκι", αναφέρει η Συμπαράταξη Πολιτών σε ανακοίνωσή της και προτρέπει Περιφέρεια και Δήμους να μην συνομιλήσουν με τους κυβερνώντες αν δεν αποσυρθεί η ΠΝΠ που επιτάσσει εκτάσεις και δεν προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Η Κυβέρνηση μετά από 7 μηνών «πράξεις», οδηγεί στην κορύφωση του δράματος των νησιών μας, δείχνοντας μάλιστα πως οι επιδιώξεις της αγνοούν επιδεικτικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, που προεκλογικά τις παραμύθιαζαν. Αφού πρώτα επιχείρησαν τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής των πολιτών στα νησιά, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις τους και καταδίκασαν στη λάσπη του χειμώνα των νησιών μας 50χιλιάδες ψυχές αιτούντων άσυλο.

Επίταξη για την ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας στην ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργώντας και νέα κέντρα στα νησιά μας.

Και δεν είναι άμοιροι ευθυνών κάποιοι απ τους εκπροσώπους μας στην αυτοδιοίκηση ,της Περιφερειακής Αρχής συμπεριλαμβανομένης, γιατί με την ανοχή –αν όχι με την ενθάρρυνσή τους- επέτρεψαν να σέρνεται ο αντιπροσφυγικός ,ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος , απέτυχαν να υπερασπιστούν το κυρίαρχο αίτημα όλων ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ.

Ταυτόχρονα με τις κραυγές για κατάλυση του κράτους , για ανάγκη κήρυξης των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «νομιμοποίησαν» την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιείται σε παρόμοιες καταστάσεις, την επίταξη.

 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των νησιών μας να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες των νησιών μας και της κοινωνίας. Καμία συνομιλία αν δεν αποσύρει την ΠΝΠ και δεν ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με την μεταφορά αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα.

Στα «νέα επιχειρήματα» της Κυβέρνησης ενόψει του «15νθήμερου προσχηματικού διαλόγου» να της στείλουν χαιρετίσματα πως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες οικοδομούνται βήμα το βήμα, δεν επιβάλλονται με επιτάξεις."

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.