Εργατική Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στην Πλατεία της Χίου και πορεία διαμαρτυρίας στο Λιμάνι

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 01/05/2019 - 18:40

Με παρόντα, το προεδρείο και τα μέλη του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και τον Σύλλογο Γυναικών Χίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η πρώτη του Μάη «έχει σημαδευτεί με το αίμα των εργατών ανά τον κόσμο» όπως τόνισαν η Γραμματέας του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, Σοφία Γατανά και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και μέλος της Διοικησης του ΕΚΧ, Άρης Μιχαλάκης στις ομιλίες τους, στην Πλατεία Νικολάου Πλασρήρα Χίου, η επετειακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. την Τετάρτη 1η Μαϊου 2019, η οποία ολόκληρώθηκε με πορεία, μνήμης, εγρήγορσης και διαμαρτυρίας, στο λιμάνι και την προκυμαία της Χίου.

Με πανό και συνθήματα όπως, «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», «η κατοικία είναι δικαίωμα» και «κόκκινη πρωτομαγιά - ανασύνταξη του Εργατικού Κινήματος», οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όσοι προσήλθαν για να δώσουν το αγωνιστικό παρόν, διαδήλωσαν ενάντια στην ανεργία, την ημιαπασχόληση, τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές δώρων, την αύξηση των φόρων, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις πολιτικές των μνημονίων.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Αμπαζής και ο Μάρκος Σκούφαλος, που είναι οι επικεφαλείς των ψηφοδελτίων της ΛΑΣ και του ΚΚΕ για το Δήμο και την Περιφέρεια.   

Σχετικά Άρθρα