Το Εργατικό Κέντρο τιμά την ημέρα της γυναίκας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 05/03/2018 - 17:16
Συνέντευξη για την ημέρα της γυναίκας

Τιμούμε την εργαζόμενη γυναίκα την ημέρα της διεθνούς γιορτής της στις 8 Μαρτίου γιατί είναι εργαζόμενη δύο και τρείς φορές.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Λίνας Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με την ευκαιρία της εκδήλωσης, που διοργανώνεται το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

Θα τιμήσουμε μ’ αυτήν την γυναίκα μάνα, τόνισε η Λία Αξιώτη, Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων, θα μιλήσουμε για τα δικαιώματα της και στο τέλος θα δώσουμε και συμβολικά δώρα στις παρευρισκόμενες.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) ως γνωστόν εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες τωνγυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Σε καμιά περίπτωση, κατέληξε η Λία Αξιώτη δεν είναι μια μέρα αντίστοιχη του… Αγίου Βαλεντίνου, για να βγούν οι γυναίκες μόνες και να… ξεσκάσουν.

tima_tin_imera_tis_gynaikas_to_ergatiko_kentro

Σχετικά Άρθρα