Έτος "απελευθέρωσης" του Χαλκειούς το 2021

Ανακοίνωση της Κοινότητας μετά τη δικαστική απόφαση για τη ΒΙΑΛ
Τετ, 13/01/2021 - 15:48
Κινητοποίηση στο Χαλκειός

"Ας είναι το 2021 το έτος της απελευθέρωσης του Χαλκειούς", εύχεται η Κοινότητα, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί, μετά την δικαστική απόφαση που αφορά την υποχρέωση του δημοσίου να αποδώσει τη ΒΙΑΛ στο Δήμο:

"Η αγωγή έξωσης η οποία είχε κατατεθεί από τον Δήμο Χίου για το ακίνητο της ΒΙ.ΑΛ. εκδικάστηκε και η εκδοθείσα απόφαση υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει το εν λόγω ακίνητο στο Δήμο Χίου.

Το τοπικό συμβούλιο Χαλκειούς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι αυτη η απόφαση να υλοποιηθεί στην πράξη!

Με την απόφαση αυτή, δικαιώνεται ο αγώνας μας για την ΒΙΑΛ και τίθεται το πρώτο λιθαράκι για την οριστική λύση και την απελευθέρωση του Χαλκειούς.

Με την απόφαση αυτή, επιτέλους δικαιώνονται όσοι πίστεψαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν θα προβάλουν ενστάσεις και αντιρρήσεις στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ αλλά θα συνηγορήσουν σε αυτό.

Με την απόφαση αυτή, επιτέλους, όσοι τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τη ΒΙ.ΑΛ. θα πρέπει να ψάξουν νέους τόπους, τρόπους και λόγους εκμετάλλευσης.

Χαιρετίζουμε όσους αγωνίζονται, όσους βοηθούν, όσους στηρίζουν τον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ το οποίο πλέον γίνεται από όνειρο πραγματικότητα.

Δεν ξεχνάμε, την ιστορία της δημιουργίας της, το ποιοι συνηγόρησαν στο έγκλημα αυτό, ποιοι το στήριξαν και ποιοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους!

Ας είναι το 2021 το έτος της απελευθέρωσης του Χαλκειούς, ας είναι το 2021 το έτος που θα επιστρέψουμε στη δική μας κανονικότητα.

Καλή Χρονιά."

Σχετικά Άρθρα