Φιλικός ο "Μπαλουχανάς" πεζόδρομος η Αφων Ράλλη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/10/2017 - 16:44

Αλλάζει όψη ο γνωστός “μπαλουχανάς” στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του έργου του Δήμου Χίου, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων και ήδη χθες από τη δημοτική επιτροπή κυκλοφορίας εγκρίθηκαν οι αλλαγές, που θα αφορούν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης, ξεκινούν στο τμήμα της οδού Ροδοκανάκη (από το κατάστημα Σαραντή έως το αρτοποιϊο Σαρρή) όπου γίνεται διαπλάτυνση πεζοδρομίων και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και το ίδιο συνεχίζεται στο τμήμα της οδού Βενιζέλου, από του Καλαμάρη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κανάρη, αφήνοντας μόνο έναν χώρο φορτοεκφόρτωσης.

Στις κάθετες οδούς, σ’ αυτό το τμήμα της Βενιζέλου, στην μεν πρώτη, την αδελφων Ράλλη δηλαδή, από το πρατήριο άρτου, μέχρι το μανάβικο Λοΐζου γίνεται πεζοδρόμηση, ενώ στη δεύτερη, ανάμεσα στα μαγαζιά και το πάρκο Παπανδρέου, δηλαδή στην οδό Αρχέρμου, γίνεται διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η στάθμευση. μεταφέρεται από την δεξιά στην αριστερή πλευρά.

«Μπορεί να αφαιρούνται ελάχιστοι χώροι στάθμευσης, οι περισσότεροι άλλωστε που παρκάρουν στη συγκεκριμένη περιοχή το κάνουν παράνομα, αλλά το αποτέλεσμα, πρακτικό και αισθητικό, θα είναι πολύ καλύτερο από σήμερα», τόνισε ο Γ. Μπελέγρης.

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ

Σχετικά Άρθρα