"Φιλόξενο" και προσβάσιμο σε ΑμεΑ το Επιμελητήριο με την Ενεργειακή του Αναβάθμιση

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 01/03/2019 - 13:39

Ένα «διαφορετικό» φιλόξενο και προσβάσιμο σε ΑμεΑ κτίριο, φιλοδοξεί να κάνει το Επιμελητήριο Χίου και η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την διοίκηση του φορέα.

Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης, από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ), θα αναβαθμίσει συνολικά το κτίριο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, ο Μανώλης Βουρνούς και ο Παντελής Λεγάτος, σε κοινή τους συνέντευξη.

«Η έδρα του επιχειρηματικού κόσμου της Χίου, αναβαθμίζεται στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τα μέλη του Επιμελητηρίου και τους επισκέπτες, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή ΑμεΑ, δίνοντας τους πρόσβαση σε ένα ιστορικό κτίριο», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, συμπληρώνοντας ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Παντελής Λεγάτος, τόνισε τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους κινήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου, συμπληρώνοντας ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται σε μια περιοχή της πόλης με ιστορικά κτίρια, όπως η βιβλιοθήκη «Κοραής» και το 1ο Γυμνάσιο.

Μεταξύ των έργων, που θα γίνουν, είναι η αναβάθμιση του κλιματισμού και της θέρμανσης, η υδραυλική και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, η μόνωση και η αλλαγή κουφωμάτων καθώς και η εγκατάσταση ασανσέρ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε Αμεα.

energeiaki_anavathmisi_gia_to_ktirio_toy_epimelitirioy

Σχετικά Άρθρα