Φορτώνουν και τα Νοσοκομεία στους Δήμους

Προβληματισμένος ο Δήμαρχος χίου
Δευ, 15/02/2016 - 16:39

 Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα καλύπτουν μέρος των αναγκών που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό προβλέπει τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «παράλληλο πρόγραμμα» και υπογράφεται από τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού επιχορηγούν από τον προϋπολογισμό τους έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των δημόσιων μονάδων Ψυχικής Υγείας και τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων. Επιχορήγηση

Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη άμεσων και απαραίτητων αναγκών για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και ιδίως ιατρικό υλικό, ιατρικά μηχανήματα, τεχνικά έργα και επισκευές, ενεργειακές ανάγκες και καύσιμα.

Στο άκουσμα της είδησης έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επισήμανε ότι μ’αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μεταφέρουν άλλο ένα κομμάτι του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να την πιέσουν να συνδράμει – γιατί υπάρχει ευαισθητοποίηση στο θέμα της υγείας- και εκεί επειδή υπάρχουν κενά.

«Χρειάζεται συγκροτημένη και συλλογική αντίδραση από Δήμους και Περιφέρειες», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Για το ίδιο θέμα η παράταξη της «Χιακής Συμπολιτείας αφού χαρακτηρίζει την επίμαχη τροπολογία απαράδεκτη, καλεί τη Δημοτική Αρχή  και όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συντονισμό με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν άμεσα σε από κοινού καταγγελία της τροπολογίας και στη διεκδίκηση της απόσυρσής της

 

Σχετικά Άρθρα