ΦΠΑ: Γιατί ξεχνάμε Οινούσσες και Ψαρά;

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 09/07/2018 - 20:38
Ψαρά

"Ξεχάστηκε από την προηγούμενη φορά και ξεχάστηκε και την δεύτερη αφού η Κυβέρνηση μας δίνει το… δηλητήριο σε δόσεις.

Ετσι στην εξάμηνη πάλι παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά αναπόσπαστα τμήματα του Νομού Χίου, όσο ακόμα υπάρχουν Νομοί, γιατί έτσι που το πάνε μας σιγουρεύουν για τον Νομό… Σμύρνης, ξεχάστηκαν".

Το θέμα αυτό ανδεικνύει πρωτοσέλιδα σήμερα η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ σημειώνοντας:

"Το πιο θλιβερό όμως δεν είναι ότι ξεχάστηκαν από τον… Χώρο, εκτός αν έχουμε την αυταπάτη ότι είμαστε Χώρα και την Κυβέρνηση, αλλά ξεχάστηκαν και από μας.

Δεν θα αναλύσουμε σε βάθος το θέμα. Ο Χώρος σε λίγα χρόνια από σήμερα θα έχει 7 εκατ. κατοίκους μαζί με τους μετανάστες και σε άλλα τόσα λίγα οι τότε μεγάλοι θα μιλούν για το… κρατίδιο της περιοχής. Μένουμε στο σήμερα καλώντας όλους, τα Κόμματα, τους Βουλευτές, τον Δήμο, την Περιφέρεια, τους ΕΒΕ και το Επιμελητήριο, να ηγηθούν αγώνα ούτως ώστε τουλάχιστον το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ να ισχύσει και για τα μικρότερα νησιά.

Αν ο Χώρος δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις στα μικρονήσια θα είχε θεσπίσει μηδενικό ΦΠΑ. Σήμερα όχι μόνο δεν γίνεται αυτό αλλά ισχύει ΦΠΑ 24%.

Αλήθεια τι περιμένουμε να κινητοποιηθούν οι εναπομείναντες κυρίως υπέργηροι κάτοικοι των Ψαρών και των Οινουσσών; Που είναι η δική μας αλληλεγγύη, που είναι η κινητοποίηση και η απεργία μας; Αργά πάντως δεν είναι ποτέ. Κάποιος να μπεί μπροστά και να ακολουθήσουμε όλοι, βέβαιοι ότι θα βρούμε μιμητές και στα άλλα νησιά.

Μηδενικός ΦΠΑ στα μικρονήσια και έως τότε να ισχύει το ίδιο φορολογικό καθεστώς σε κάθε γεωγραφική περιοχή ή Νομό.

Γιατί εκτός των άλλων η… παλαβή Αριστερά έκανε στα νησιά μας και αυτό. Εκοψε φορολογικά τους Νομούς στα δύο!!!"

notis_mitarakis_anagkaia_i_thespisi_eidikoy_kathestotos_sto_f.p.a._gia_ta_mikra_nisia

Σχετικά Άρθρα