Χίος, Τρίτη 16 Ιουλίου

Γ. Καραμανής: Μπαίνει το seatrac στη Δασκαλόπετρα

Οι νοτιάδες υπεύθυνοι για την καθυστέρηση διαμόρφωσης των παραλιών
Δευ, 17/06/2019 - 18:26

Τους λόγους που δεν τηρήθηκε η προηγούμενη αναφορά του το seatrac στη Δασκαλόπετρα να είναι έτοιμο από την προηγούμενη Πέμπτη εξήγησε στο Ράδιο - αλήθεια ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής, λέγοντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά και την Πρόεδρο του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα.

Απαντώντας στα όσα καταγγέλθηκαν από την ΛΑΣ και το Σύλλογο Ατόμων με Σλήρυνση κατά πλάκας, επεσήμανε ότι οι εργασίες εγκατάστασης του seatrac, που πρέπει να γίνουν με κάθε λεπτομέρεια για λόγους ασφάλειας, καθυστέρησαν εξαιτίας προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο έχων την ευθύνη για την εγκατάσταση και εκτιμά ότι τις επόμενες ώρες η εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή, αν μη τι άλλο, επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Οσον αφορά την καθυστέρηση διαμόρφωσης και εγκατάστασης υποδομών σε παραλίες τις απέδοσε στις κακές καιρικές συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/07/2019 - 19:58

Με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του Διοικητή ΕΦΚΑ και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την καταβολή των συντάξεων χηρείας  την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σχετική ρύθμιση νόμου είχε γίνει για καθαρά προεκλογικούς λόγους και χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την εφαρμογή της!

Με διαφορετικά λόγια, οι αδράνειες και ολιγωρίες της προηγούμενης περιόδου, η έλλειψη συντονισμού και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έφεραν τη διαδικασία έκδοσης – σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο - των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι, κυριολεκτικά,  «στον αέρα».

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντηρίων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, σε κάθε δε περίπτωση πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας, για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας.