Γ. Κλιαμενάκης: Ναι σε κλειστή δομή 2.000 ατόμων

Ο Αντιδήμαρχος επιβεβαιώνει ότι υπέβαλε παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή και διαψεύδει ότι αυτή αφορούσε το μεταναστευτικό
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/01/2021 - 15:19

Τη θέση του αναφορικά με τη δημιουργία νέας δομής, στα πλαίσια της διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού στο νησί θέλησε να ξεκαθαρίσει με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Ιωνίας, Γιώργος Κλιαμενάκης, επισημαίνοντας ότι υπεραμύνεται μιας κλειστής δομής, χωρητικότητας έως 2.000 ατόμων, θέτοντας ως ζητούμενο το κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για μια δομή, μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης έως 500 ατόμων, δεν είναι εφικτή. Αντίθετα, τόνισε, πρέπει να διεκδικηθεί μια νέα δομή, ελεγχόμενη που θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, από αυτές στις οποίες ζουν σήμερα.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

«Συναντηθήκαμε προχθές με το Δήμαρχο, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και πιστεύω ότι όλα θα τακτοποιηθούν», σημείωσε κάνοντας λόγο για θέματα που αφορούν δυσλειτουργία και ζητήματα συνεργασίας μεταξύ προσώπων -αντιδημάρχων και υπηρεσιών- όπως είπε χαρακτηριστικά

nai_se_kleisti_domi_2.000_atomon_sti_hio

Σχετικά Άρθρα