Αν γίνουν... προσλήψεις εκπαιδευτικών, κύριο κριτήριο να είναι η προϋπηρεσία

Δηλώνει στο Ράδιο "Α" ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Δημ. Νομικός
Τετ, 19/12/2018 - 15:32

 

Σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, με την Κυβέρνηση - μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας- να προαναγγέλλει 15.000 προσλήψεις και με ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των κριτηρίων πρόσληψης, γεγονός που έχει βγάλει στα κάγκελα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, συγκροτήθηκε χθες σε Σώμα η νέα Διοίκηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με Πρόεδρο το Δημήτρη Νομικό.

«Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν η συγκρότηση να γίνει αναλογικά και δια-παραταξιακά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος, με την ΑΣΕ (η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να εκλέγει κι αυτή την φορά Πρόεδρο, μιας και πλειοψήφισε στις εκλογές.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι:

Στέλιος Καμπούρης, Αντιπρόεδρος (από τη ΔΗΣΥ)

Μανώλης Τσαγκάτος, Γενικός Γραμματέας (από τους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς)

Χριστίνα Παληού, Ταμίας (από την ΑΣΕ)

Κωνσταντίνα Πλουμή, Έφορος Οίκου Διδασκάλου (από τους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς)

Και μέλη οι Στέφανος Τσίγκος (ΑΣΕ) και Μαρία Μουτρίκα (Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί).

Σχολιάζοντας την εκλογή του ο κ. Νομικός, σημείωσε ότι γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αντιμετώπισή τους. Θύμισε ότι η Αγωνιστική Συσπείρωση ηγήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια στο σύλλογο, οπότε για τον ίδιο το μόνο που αλλάζει, μετά τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ.,  είναι ο ρόλος του στη διοίκηση.

Προσωπικά κρατά «μικρό καλάθι» στις κυβερνητικές εξαγγελίες για πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών, αμφιβάλει για το πόσο μόνιμες θα είναι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν,  εστιάζει στο κύριο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και θεωρεί ότι το μείζον είναι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να συνειδητοποιήσουν ποια είναι τα αίτια που έχουν οδηγήσει σ’αυτήν την κατάσταση κι αυτά να αντιπαλέψουν.

Σχετικά με τη συζήτηση των ημερών, που περιστρέφεται στα κριτήρια πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ξεκαθάρισε ότι για τους συνδικαλιστές προέχει εκείνο της προϋπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα