Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Γ.Κασσάρας:"Ξεκινά το Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα Αεροπλάνα'

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/05/2019 - 15:00

Με ….γεμάτο καλάθι, σε επίπεδο εξαγγελιών, επισκέφτηκε την Χίο ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας, προκειμένου να παραστεί στην εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του τμήματος ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ.Κασσάρας αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του μεταφορικού ισοδύναμου  τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα μπει σε εφαρμογή και για τα αεροπορικά εισιτήρια, λέγοντας ότι την προσεχή Δευτέρα θα εξαγγείλει τις λεπτομέρειες του μέτρου ο Υπουργός Νίκος Σαντορινιός.

«Οι νησιώτες θα δικαιούνται ίσης αξίας επιδότηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων με αυτή που ισχύει για τα ακτοπλοϊκά.

«Στην περίπτωση της Μυτιλήνης ένας επιβάτης παίρνει επιστροφή 38ευρώ όταν ταξιδεύει για Πειραιά με καμπίνα, τα ίδια χρήματα θα πάρει και για το αεροπορικό του εισιτήριο όταν ταξιδέψει για το Ε .Βενιζέλος»,συμπληρώντας ότι το μεταφορικό ισοδύναμο στα αεροπλάνα ισχύει για οποιαδηποτε διαδρομή περιλαμβάνει πτήση πάνω απο την θάλασσα.

Παράλληλα ο Γ.Γ αναφέρθηκε  στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά, που έχουν υποστεί τις συνέπειες του μεταναστευτικού σύμφωνα με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν αυξηθούν οι συντελεστές συμπληρώνοντας  ότι  η κυβέρνηση ψάχνει τον τρόπο για να επαναφέρει στους χαμηλούς συντελεστές και άλλα νησιά.

Ευνοϊκή ρύθμιση  φαίνεται να υπάρχει και για τον ΕΝΦΙΑ στα πολύ μικρά νησιά, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γ.Γ , η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησής του.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/07/2019 - 22:23

Μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών παρατηρούνται το τελευταίο δεκαήμερο στην Λέσβο.

Από το πρωί της 8ης Ιουλίου μέχρι σήμερα στη Λέσβο έφτασαν με τις γνωστές πλαστικές βάρκες συνολικά 958 άτομα.

Οι νέες αφίξεις αύξησαν σε 6.339 τους διαμένοντες στη Μόρια, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ή σε κτήματα έξω από αυτόν.

Συγκεκριμένα, στον καταυλισμό του ΚΥΤ διαμένουν 4.928 αιτούντες άσυλο την στιγμή που έχε χωρητικότητα για 3.500 άτομα. Άλλοι 1.411 διαμένουν σε οργανωμένη δομή ή ελεύθερα σε ελαιώνες γύρων από το κέντρο.

Ο αριθμός των διαμενόντων στη Μόρια θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν δεν είχαν μεταφερθεί από τη Μόρια σε άλλες δομές του νησιού 288 αιτούντες άσυλο.

Πηγή: http://www.skai.gr