Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Γ.Κασσάρας:"Ξεκινά το Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα Αεροπλάνα'

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/05/2019 - 15:00

Με ….γεμάτο καλάθι, σε επίπεδο εξαγγελιών, επισκέφτηκε την Χίο ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας, προκειμένου να παραστεί στην εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του τμήματος ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ.Κασσάρας αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του μεταφορικού ισοδύναμου  τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα μπει σε εφαρμογή και για τα αεροπορικά εισιτήρια, λέγοντας ότι την προσεχή Δευτέρα θα εξαγγείλει τις λεπτομέρειες του μέτρου ο Υπουργός Νίκος Σαντορινιός.

«Οι νησιώτες θα δικαιούνται ίσης αξίας επιδότηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων με αυτή που ισχύει για τα ακτοπλοϊκά.

«Στην περίπτωση της Μυτιλήνης ένας επιβάτης παίρνει επιστροφή 38ευρώ όταν ταξιδεύει για Πειραιά με καμπίνα, τα ίδια χρήματα θα πάρει και για το αεροπορικό του εισιτήριο όταν ταξιδέψει για το Ε .Βενιζέλος»,συμπληρώντας ότι το μεταφορικό ισοδύναμο στα αεροπλάνα ισχύει για οποιαδηποτε διαδρομή περιλαμβάνει πτήση πάνω απο την θάλασσα.

Παράλληλα ο Γ.Γ αναφέρθηκε  στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά, που έχουν υποστεί τις συνέπειες του μεταναστευτικού σύμφωνα με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν αυξηθούν οι συντελεστές συμπληρώνοντας  ότι  η κυβέρνηση ψάχνει τον τρόπο για να επαναφέρει στους χαμηλούς συντελεστές και άλλα νησιά.

Ευνοϊκή ρύθμιση  φαίνεται να υπάρχει και για τον ΕΝΦΙΑ στα πολύ μικρά νησιά, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γ.Γ , η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησής του.

 

giorgos_kassaras_xekina_to_metaforiko_isodynamo_kai_sta_aeroplana

Σχετικά Άρθρα

Στα μέτρα του δυνατού ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου
Δευ, 09/12/2019 - 12:24

Στα μέτρα των οικονομικών δεδομένων και ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, που θα συζητηθεί αύριο στο διοικητικό του συμβούλιο, ο πρόεδρος του υπερ-οργανισμού του δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο κος Μανάρας επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων, ΚΑΠΗ και Φιλαρμονικής, που έχει υπό την ευθύνη του ο φορέας, ενώ το προσωπικό «στοίχημα» που θέτει είναι η σταδιακή κτηριακή αναβάθμιση των υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε «γηρασμένες».

Ο ίδιος παρατηρεί προβλήματα, ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, με προτεραιότητά τους τη μεταστέγαση του σταθμού στα Καρδάμυλα, μίλησε για τη διερεύνηση της δυνατότητας ενεργειακής αναβάθμισης του ΚΑΠΗ, ενώ για τις αθλητικές υποδομές έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, όπως είπε,  και για το 2020 οι κύριες πηγές εσόδων του νομικού προσώπου θα είναι ο Δήμος με χρηματοδότηση 1.997.000 ευρώ και το ΕΣΠΑ (από το πρόγραμμα παιδικών σταθμών – voucher) με 638.000 ευρώ.