"Χίος μπροστά" για τα έργα στην Ψυχάρη

Ανακοίνωση του Συνδυασμού
Τετ, 16/11/2022 - 19:57

Οι καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη έχουν ζητήσει με επιστολή τους από το Δήμο να προχωρήσει στο μπάζωμα του ανοίγματος για τις γιορτές. Αυτό θα διευκολύνει αφενός τα καταστήματα που τόσο καιρό πλήττονται, θα αποκαταστήσει με ασφάλεια την κυκλοφορία για τις γιορτές και θα αποδώσει το τμήμα της Απλωταριάς και πάλι στους πεζούς καθώς τώρα λειτουργεί ως δρόμος διέλευσης αυτοκινήτων.

Τι περιμένει η δημοτική αρχή για να το πράξει;

Οι καταστηματάρχες ζητούν τα αυτονόητα, αυτό και που η αρχαιολογία είχε προτείνει : να μη γίνονται μικρά ανοίγματα/εκσκαφές αλλά μεγαλύτερου μήκους ώστε τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα να αξιολογούνται ταυτόχρονα και όχι σε 2-3 χρονικές περιόδους . Θα μπορούσαν επίσης να επιχωματώνονται τα ορύγματα μέχρι την αξιολόγηση των ευρημάτων , παρέχοντας ασφάλεια στους πεζούς και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά των σχολείων.

Τι περιμένει η δημοτική αρχή για να το υλοποιήσει;

Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη δεν μπορεί να υλοποιήσει με επάρκεια ούτε ένα έργο και μάλιστα προγραμματισμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. (Για μελέτη και σχεδιασμό νέων , ας μην το συζητάμε εκτός κι αν εμπίπτει στην κατηγορία των απ’ ευθείας αναθέσεων στην παραταξιακή πελατεία τους ).

Είναι η χειρότερη που έχει η Χίος τα τελευταία χρόνια και για αυτό βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο της.

Σχετικά Άρθρα