Χίος, Σάββατο 24 Αυγούστου

Χρ. Καλογήρου: Δραματική κατάσταση με το προσφυγικό στη Λέσβο

Παρ, 07/09/2018 - 06:03
Χρ. Καλογήρου

 

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η Λέσβος, η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις προσφύγων σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα που αγγίζουν το 50% και αυτή τη στιγμή στη Λέσβο φιλοξενούνται 8352 πρόσφυγες σε δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν μόλις 3.500.

Η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι στο βόρειο Αιγαίο φιλοξενούνται συνολικά 17.000 πρόσφυγες σε δομές χωρητικότητας 5.500 ανθρώπων, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς έχουν επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως τόσο από ανθρωπιστικής άποψης όσο και στο θέμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις της δεν έχουν εισακουστεί από την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις για να αποσυμφορηθεί το βόρειο Αιγαίο.

Αναφερόμενη στο περιστατικό επίθεσης τεσσάρων ανδρών σε ένα 9χρονο κορίτσι που φορούσε μαντήλα στο κεφάλι σε προαύλιο εκκλησίας στην περιοχή Πέραμα της Γέρας Λέσβου, δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από τα μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό, θεωρώντας ότι η αστυνομία θα επιληφθεί του θέματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 20:46

Νομίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του Αντιεισαγγελέα Χίου, η Σπυριδούλα Σταυράτη απουσιάζει σε άδεια, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο πρίν από λίγο δύο υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Χίου διότι παρά την σχετική επισήμανση δεν επιδιορθώθηκε στύλος ηλεκτροδότησης έξω από τα γραφεία της Περ. Ενότητας.