Η δημιουργία νέων δομών ξεκινάει άμεσα.

Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.
Κυρ, 23/02/2020 - 19:05

Πλήρη πολιτική κάλυψη στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και στις ενέργειες του, παρείχε σήμερα Κυριακή το πρωί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία νέων δομών θα ξεκινήσει άμεσα, προσθέτοντας ότι, η αιτία της καθυστέρησης μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικάντηδες που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει το μεταναστευτικό να γίνει παιχνίδι στα χέρια τους.

«Το μέγεθος του προβλήματος είναι δεδομένο όπως και η κατάσταση που παραλάβαμε. Το 2017 οι αφίξεις ήταν 33.000, το 2019 πλησίασαν τις 80.000. Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, σύνορα με χαλαρό έως ανύπαρκτο έλεγχο, δομές σε απελπιστική κατάσταση και πάνω από όλα μια πολιτική χωρίς αποτρεπτικό προσανατολισμό και φροντίδα για σωστή κράτηση όσων μένουν στη χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε. Τώρα τα σύνορα φυλάσσονται. Το Λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό σκάφη και τεχνικά μέσα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις κλειστές ελεγχόμενες δομές έστειλε μήνυμα πως «Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στη Μόρια σημειώνοντας: «Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο».

Σχετικά Άρθρα